L'Esplaiada aplegarà 2.000 infants, joves i monitors a Ripoll

Del 4 al 6 de maig els Esplais Catalans celebraran els seus 30 anys a la capital del Ripollès

Redacció
24 d'abril del 2012
Mainada a Ripoll.
Mainada a Ripoll. | Arnau Urgell
Ripoll, com el dia de Sant Jordi, es tornarà a omplir de nens i joves per l'Esplaiada. Foto: Arnau Urgell

El 1982 va néixer l'entitat Esplais Catalans (Esplac), que aplega actualment quasi 100 esplais, 6.500 infants i 1.600 monitors. Cada tres anys celebren la seva trobada general i enguany –coincidint amb el trentè aniversari- la faran grossa. Esperen reunir un total de 2.000 infants, joves i monitors a Ripoll del 4 al 6 de maig. Precisament aquest dissabte van fer la darrera trobada preparatòria i la presentació oficial d'un esdeveniment que arribarà una setmana abans de Sant Eudald.

L'Esplaiada pretén mostrar que després de 30 anys el projecte d'Esplais Catalans és “vigent, fort i viu”. De divendres a diumenge la vila s'omplirà de nens i joves que faran activitats al llarg del cap de setmana amb actes oberts a la resta de veïns com un concert a la Lira amb Faust, Trempera i Kòdul. Ara bé, el punt culminant arribarà diumenge amb un flashmob multitudinari a la plaça de l'Ajuntament amb la música en directe de la cançó “L'energia de l'esplai”, creada especialment per l'acte.

L'acte de presentació de l'Esplaiada es va fer dissabte en el marc de la trobada prèvia en què uns 80 monitors d'arreu de Catalunya van venir fins a Ripoll per conèixer la vila i planificar l'organització de l'esdeveniment. Marc Cases, president d'Esplac, va destacar la importància de realitzar la trobada a Ripoll ja que “suposa una gran ocasió per consolidar el sector geogràfic d'Osona-Ripollès, recentment constituït”. Per la seva banda, el regidor de Fires i Festes, Marc Grigell, va agrair que la vila esdevingués “capital dels esplais” just un any abans de ser Capital de la Cultura Catalana. Finalment, la tinenta d'alcalde Maria Dolors Vilalta, va remarcar l'important paper de les associacions i els esplais en el teixit social català.

Web de l'Esplac

Programa de l'Esplaiada

L'Esplaiada a Twitter: #energiadelesplai