ERC veu bé que s'asfalti part de la plaça Gran

L'exalcaldessa de Ripoll explica que si haguessin governat "ho haurien fet després de l'estiu"

Arnau Urgell
12 d'abril del 2012
Plaça Gran de Ripoll.
Plaça Gran de Ripoll. | Adrià Costa
ERC està d'acord en asfaltar el tram de vehicles de la plaça Gran de Ripoll. Foto: Adrià Costa

L'Ajuntament de Ripoll té enllestit el projecte per reformar la plaça Gran. Unes obres –encara sense data- que suposaran entre altres asfaltar l'espai de vehicles que uneix el carrer del Prat i els ponts de l'Arquet i de Macià Bonaplata. A més, s'eliminaran les pedres blanques dels escocells dels arbres i es recobriran amb fusta els bancs de fusta. El projecte, que costarà 80.000 euros, s'executarà quan s'aconsegueixi finançament.

ERC, que comandava la regidoria d'Urbanisme quan es va tirar endavant l'obra, veu bé la proposta d'asfaltar el tram de vehicles. De fet, l'exalcaldessa Teresa Jordà ha explicat a aquest diari que ja s'havien plantejat aquesta possibilitat. “Si haguéssim governat ho hauríem tirat endavant després d'aquest estiu” afegeix. En aquest sentit, considera que s'ha demostrat que les rajoles no aguanten el pes dels vehicles.

Això sí, la portaveu dels republicans assenyala “que no faran amb aquest projecte la mateixa demagògia que van patir ells”. “L'oposició es va dedicar a sumar suposades caigudes” -en van denunciar 40 en tres anys-. A més, Teresa Jordà lamenta que aquesta estadística hagi acabat servint per instal·lar uns fitons que qualifica d'“antiestètics”.

En aquest sentit, entre novembre i desembre de l'any passat es va procedir a eliminar els ferros de terra, uns passamans per delimitar l'espai per on passen els cotxes, i es van substituir per unes pilones convencionals. Ara però, es vol anar més enllà i es pretén tirar endavant una modificació més radical de la plaça que inclou reasfaltar l'espai.