Jordi Pascuet opta a un vuitè Santigosa que es queda sense les zones d'Ogassa

Medi Natural obliga a modificar el recorregut d'una prova que es disputarà a Sant Joan del 6 al 8 d'abril

Redacció
01 d'abril del 2012
Trial Santigosa
Trial Santigosa | Xevi Mas
Takahisa Fujinami no va aconseguir trencar l'any passat l'hegemonia de Jordi Pascuet. Foto: Xevi Mas

Setmana Santa és sinònim de trial a Sant Joan de les Abadesses. A partir del Divendres Sant, el proper 6 d'abril, comença la 41a edició -poca broma- dels 3 Dies de Trial de Santigosa. De nou, un nom propi emergeix entre la resta de participants. Jordi Pascuet, el pilot de Jotagas de la Seu d'Urgell, optarà a aconseguir la seva vuitena victòria en la prova. El 2011, ni la presència de Takahisa Fujinami -que prendrà part del Santigosa el diumenge- va servir per evitar que fos el primer pilot en aconseguir un heptacampionat.

Enguany el Santigosa està marcat per l'eliminació de les zones d'Ogassa, introduïdes l'any passat per recuperar l'esperit de les primeres edicions del trial santjoaní. Segons el MC Abadesses, organitzadors de la prova, després que Medi Natural acceptés el circuit si es canviaven les zones de la Rovira, a darrera hora també va prohibir tres sectors més i va fer inviable el recorregut. Per aquest motiu, s'ha permès la possibilitat de cancelar la inscripció als pilots que ho desitgin.

Sigui com sigui, els 3 Dies de Trial de Santigosa tornaran a ser espectaculars. Els participants, l'organització n'espera uns 150, gaudiran del 6 al 8 d'abril de 90 zones, amb tres circuits diferents de 30 zones cada dia. Hores d'ara, la meteorologia és tota una incògnita ja que s'esperen ruixats a partir de dimecres i una notable caiguda de temperatures entre dijous i divendres.

Cal recordar que el podi del Santigosa 2011, encapçalat per Jordi Pascuet, el van completar Fujinami i Gabriel Reyes. Enguany també han confirmat l'assistència Alfredo Gómez (Gas Gas), el mollonenc Francesc Moret i el veterà pilot d'Olot, Gabriel Reyes.

El Santigosa celebra enguany les seves primeres quatre dècades. Foto: Xevi Mas

Jordi Pascuet, heptacampió del Trial de Santigosa. Foto: Joan Soler

http://www.youtube.com/watch?v=0OkojQoHTs0[/youtube

Galeries de fotosSantigosa

Tres Dies del 2011 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)