El mal temps escapça l'etapa reina de la Volta Catalunya

Victòria provisional de Brajkovic en una etapa on només s'han pogut pujar els dos ports del Ripollès, el coll de Coubet i la collada de Toses, i que s'ha hagut d'acabar a 55 km de la meta

Redacció
21 de març del 2012
El gran grup arribant a Planoles.
El gran grup arribant a Planoles. | Adrià Costa
El gran grup arribant a Planoles. Foto: Adrià Costa

El mal temps era la gran amenaça per l'etapa reina La Volta Catalunya i les previsions s'han complert. De fet, la neu de primavera ha obligat a escapçar l'etapa 55 quilòmetres sense pujar ni el port del Cantó ni Port-Ainé, on hi havia la meta. Els ciclistes només han pogut coronar, sempre amb pluja i en alguns moments amb aiguaneu, els dos ports del Ripollès: el coll de Coubet i la collada de Toses, ambdós de primera categoria.

L'organització de la Volta Catalunya ha decidit retallar una etapa que havia de tenir 210 quilòmetres i han situat la meta a Canturri, a mitja pujada del Cantó. La victòria ha estat per l'eslovè Brajkovic que ha creuat la meta davant de Golas i de Cherel. A més, els temps no han comptat per la general segons es va decidir a darrera hora de la tarda.

Abans, els corredors han travessat el Ripollès passant per Vallfogona, Ripoll, Campdevànol, Ribes de Freser i Planoles. Al llarg de tot aquest tram s'ha anat formant un grup d'onze corredors: Bardet (3), Cherel (5), Dyachenko (17), Tschopp (28), Vandevelde (53), Ignatenko (74), Kritskiy (75), Goles (122), Kruyswyk (133), Rohregger (144) i Soerensen (164); que han pogut coronar la collada de Toses amb uns minuts d'avantatge respecte el gran grup. Ho han fet mentre queia aiguaneu, amb boira i amb només dos graus de temperatura.

Web de la Volta Catalunya

Perfil de la tercera etapa
 


Galeries de fotos

Galeria de fotos 2012

Galeria de fotos 2011

Galeria de fotos 2008