La Gala opta a ser la dansa «més viva» dels Països Catalans

La dansa de Campdevànol participa aquesta setmana a la primera semifinal d'un programa de Catalunya Ràdio

Redacció
19 de març del 2012
Aixecada final de la Gala.
Aixecada final de la Gala. | Rastres (Gerard Garcia)
La Gala opta a ser reconeguda com la més viva dels Països Catalans. Foto: Rastres (Gerard Garcia)

El programa Mans de Catalunya Ràdio, un magazín festiu que repassa els esdeveniments més destacats sobre la música folk i la cobla, ha organitzat un concurs per identificar la dansa més viva dels Països Catalans. Dues danses del Ripollès, la Gala de Campdevànol i el Ball dels Pabordes, han arribat a les semifinals després d'una fase prèvia.

Precisament al llarg d'aquesta setmana es disputa la primera semifinal que compta amb la dansa campdevanolenca. S'haurà de batre amb el Parado de Valldemossa -poble amb el qual està agermanat-, el Ball Cerdà de la Seu d'Urgell, el Ball de Gitanes de l'Arboç, la Disfressada de Sant Vicenç dels Horts i el Contrapàs d'Andorra.

La Gala de Campdevànol es pot votar de quatre maneres. Escrivint un correu electrònic a [email protected]; votant al Facebook del programa; piulant al Twitter de @manscatradio amb l'etiqueta #dansaviva o trucant al contestador del Mans al 934 144 166. El programa es pot escoltar els dissabtes de 6 a 8 del matí, els diumenges de dos quarts de set a vuit, i  els festius intersetmanals, de set a vuit del matí.