El conseller Recoder inaugura les millores de l'estació de Queralbs

Les obres, que han permès eliminar el pas a nivell del cremallera, han suposat una inversió de 3,8 milions

Redacció
09 de març del 2012
Pas soterrat a Queralbs.
Pas soterrat a Queralbs. | Arnau Urgell
Els cotxes passen ara per sota la via del cremallera. Foto: Arnau Urgell

El conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, serà aquest diumenge a Queralbs per inaugurar les obres de millora de l'entorn de l'estació del cremallera. Els treballs, que entre altres han suposat eliminar el pas a nivell, han suposat una inversió global de 3,8 milions d'euros. L'acte començarà a les 12 del migdia.

Una de les actuacions del projecte va suposar instal·lar una passera de vianants, construïda i instal·lada per l'empresa de Campdevànol Asmitec, que connecta el pàrquing i l'estació amb el poble de Queralbs. Tanmateix, l'obra més costosa i espectacular és el pas soterrat que ha permès eliminar l'antic pas a nivell del cremallera i que ja funciona des del passat juliol.

Un dels elements diferencials del projecte és la instal·lació, per primera vegada al Principat, de calefacció a una carretera. L'experiment innovador -a Castellar de n'Hug ho han estrenat al nucli urbà- pretén evitar que es glaci la pujada d'accés al nucli urbà. Si abans de les obres ja tenien un pendent significatiu, amb el nou pas soterrat el tram final de la carretera GIV-5217 ha passat a ser del 12%.

Galeries de fotos

Col·locació de la passera per a vianants (setembre 2011)

Obres de construcció del pas inferior (novembre 2010)