Obres per eixamplar la carretera de Beget

Els treballs costen 1,8 milions i afecten el tram entre la C-38 i el coll de la Boixeda. També s'arranjarà un mirador per observar el castell de Rocabruna

Redacció
07 de març del 2012
La Diputació eixampla la carretera de Beget.
La Diputació eixampla la carretera de Beget. | ElRipollès.info
La Diputació eixampla la carretera de Beget. Foto: ElRipollès.info

La Diputació de Girona ha iniciat les obres per eixamplar la carretera de Beget, entre l'encreuament de la C-38 i el Coll de la Boixeda, al terme de Molló. Es tracta tot just de tres quilòmetres de la GIV-5223 d'una via que dóna servei a Font-rubí, Rocabruna i Beget.

Els treballs tenen un cost d'1,8 milions d'euros aportats per la Diputació de Girona. Malgrat que es van adjudicar el passat novembre s'ha esperat a la millora de les condicions meteorològiques per iniciar les obres. Les principals actuacions consisteixen en arreglar dos ponts, entre els quals el de la confluència amb la C-38, la carretera que uneix Camprodon amb coll d'Ares. A més, s'eixampla aquest tram de tres quilòmetres fins a sis metres per permetre que hi passin dos vehicles. De fet, en bona part de la carretera és pràcticament impossible que s'encreuïn dos vehicles sense cedir el pas.

L'actuació també contemplarà un petit aparcament i un mirador a la zona del coll de la Boixeda –un paratge un quilòmetre enllà de Font-rubí i per on passa el sender GR que uneix Molló i Beget- amb vistes a Rocabruna i al seu castell. De moment, no hi ha cap actuació prevista fins a Beget més enllà de millores puntuals en els punts més crítics de la carretera.

No es tracta de l'única inversió de la Diputació a la xarxa secundària del Ripollès. Fa unes setmanes es va executar la millora de la carretera GIV-5211 que uneix Sant Joan i Ogassa. Els treballs per eixamplar la carretera i millorar els punts més perillosos van suposar una inversió de 680.000 euros .