El PSC no veu clar reduir l'horari de les treballadores de neteja de Campdevànol

Els socialistes denuncien que la mesura no es basa en cap estudi i que pot afectar la qualitat del servei

Redacció
01 de març del 2012
L'equip de govern va aprovar les ordenances.
L'equip de govern va aprovar les ordenances. | ElRipollès.info
El PSC demana reconsiderar la reducció d'horari de les treballadores de neteja. Foto: ElRipollès.info

L'Ajuntament de Campdevànol va anunciar a finals de gener, després de la denúncia dels delegats sindicals, que pretenia reduir la jornada laboral de les sis treballadores de neteja municipal. Des del PSC, a través d'un comunicat, no es veu clara la decisió i denuncien que no es basa en cap estudi. En aquest sentit lamenten que si acaba tirant endavant pot acabar afectant la qualitat del servei.

La mesura suposa disminuir la jornada laboral una hora de mitjana (6,2 entre les sis treballadores). Des del consistori s'assegura que suposa un estalvi de 13.000 euros anuals mentre que els delegat sindicals denuncien que en alguns casos suposa que el salari de les treballadors que menys cobren es rebaixi de 800 a 600 euros.

Núria López, portaveu del PSC, assegura que la “proposta ha generat molta preocupació entre el personal del consistori, per la seva manca d’objectivitat i rigor, sobretot, perquè no hi ha constància de cap informe o estudi objectiu que justifiqui aquesta decisió”. Això pot provocar, segons els socialistes, que no hi hagi cap garantia que els espais que utilitzen els veïns com l’Ajuntament, les escoles, la llar d’infants o els centres cívics estaran nets i en condicions.

Davnat d'aquesta situació, el PSC ha sol·licitat que es dugui a terme un estudi que s’anomena valoració de llocs de treball per determinar de forma objectiva i justificada les tasques que duen a terme tots els treballadors municipals, el què han de cobrar i el temps que hi han destinar perquè els serveis que reben els veïns funcionin. És a partir d'aquest estudi que consideren que s'han de prendre les decisions polítiques es considerin oportunes.

Nota de premsa del PSC