Tancaran el Fortí de l'Estrella de Ripoll

Integraran l'Oficina Municipal d'Habitatge a les dependències de l'Ajuntament per estalviar

Arnau Urgell
09 de febrer del 2012
Tancaran el Fortí de l'Estrella (esquerra) del carrer Pirineus.
Tancaran el Fortí de l'Estrella (esquerra) del carrer Pirineus. | Arnau Urgell
Tancaran el Fortí de l'Estrella (esquerra) del carrer Pirineus. Foto: Arnau Urgell

L'equip de govern de Ripoll ha anunciat la voluntat de tancar l'edifici del Fortí de l'Estrella del carrer Pirineus. Aquestes dependències municipals acullen des de finals de 2007 l'Oficina Municipal d'Habitatge que s'acabaran integrant a l'edifici de l'Ajuntament. El consistori, segons va explicar el regidor Josep Maria Creixans en la presentació dels pressupostos, vol estalviar-se amb el trasllat les despeses d'electricitat i calefacció.

El Fortí de l'Estrella és un dels edificis més emblemàtics del Barri Vell –va ser utilitzat per defensar militarment la vila durant les guerres carlines- i va ser rehabilitat en el marc de la Llei de barris. Precisament la finalització d'aquest programa és un dels motius que esgrimeix l'equip de govern per “tancar-lo provisionalment”. El nombre de persones que hi treballen ha disminuït i s'optarà per traslladar l'Oficina Municipal d'Habitatge –abans que acabi el primer trimestre del 2012- a les dependències de la casa de la vila.

Josep Maria Creixans va mostrar la disposició a llogar l'edifici, que és de propietat municipal des de 1995. Des d'ERC, l'exalcaldessa Teresa Jordà, es va criticar la mesura i es va proposar com una mesura per aconseguir nous ingressos llogar els baixos de la plaça Josep Tarradellas –antiga seu de SOMASRSA- que actualment està buit.