Tarda de diumenge emblanquinada

Arnau Urgell
05 de febrer del 2012
A Ribes s'han acumulat un parell de centímetres.
A Ribes s'han acumulat un parell de centímetres. | Laia Deler
A Ribes s'han acumulat un parell de centímetres. Foto: Laia Deler

Segona nevada en quatre dies al Ripollès. A partir de quarts de dues la precipitació ha començat per les valls de Ribes i Camprodon i ràpidament s'ha estès cap al sud. Ha nevat de manera feble però contínua durant més de quatre hores i mitja. Les precipitacions però, ja havien començat a alta muntanya des del matí i a Núria s'ha acumulat quasi un pam de neu nova.

La nevada ha deixat fins a 10 centímetres a cotes mitjanes mentre que al Baix Ripollès ha estat anecdòtica. Destaquen els 10 cm de Molló, els 6 cm de Planoles, els 5 cm de Ribes de Freser, els 2 cm de Gombrèn o en prou feines 1-2 cm a Ripoll. A mesura que avanci el vespre les clarianes guanyaran terreny i dilluns el temps serà molt més estable. De fet, s'espera una matinada freda i amb noves glaçades.

De moment aquesta nova enfarinada no provoca masses problemes viaris -només s'ha restringit el pas de camions de gran tonatge a la collada de Toses (N-260). També cal molta precaució a la carretera GIV-5264 entre Camprodon i Setcases i a la C-38 entre Camprodon i Molló. Això sí, ha obligat a suspendre el partit de Segona Catalana entre el Camprodon i el Tordera.



El vent frena la caigudals de termòmetres

El vent, que pràcticament no ha deixat de bufar al llarg de la nit, ha aconseguit frenar la caiguda de temperatures. Malgrat que han estat àmpliament negatives a bona part de la comarca s'han situat entre a l'entorn dels -7 ºC, valors normals per l'època. A alta muntanya malgrat ser àmpliament negatives, -14,7 ºC a Núria, han augmentat quasi quatre graus respecte la matinada anterior.

De fet el vent, que a Ripoll ha arribat a ratxes de 53 km/h, ha obligat a tancar per segon dia consecutiu l'estació de Vallter 2000. A Núria, per la seva banda, la situació ha millorat respecte el dissabte i avui han pogut obrir vuit de les onze pistes. Això sí, la sensació de fred continua sent important.

El passeig Maristany de Camprodon ben blanc. Foto: Núria Carola

El Segadell totalment glaçat per sobre de Pardines. Foto: Josep Manuel Mercader/Meteoribes

Avís per possibles nevades 5 de gener
 


Mínimes matinada diumenge 5 de gener

Camprodon: -3,8 ºC
Llanars: -5,5 ºC
Molló: -8,7 ºC
Núria: -14,7 ºC
Planoles: -7,3 ºC
Ribes de Freser: -5,8 ºC
Ripoll: -6,5 ºC
Sant Pau de Segúries: -7,5 ºC
Setcases: -7,3 ºC

Mínimes matinada dissabte 4 de gener

Camprodon: -7,9 ºC
Llanars: -8,4 ºC
Molló: -13,2 ºC
Núria: -18,2 ºC
Planoles: -9,3 ºC
Ribes de Freser: -9,1 ºC
Ripoll: -9,9 ºC
Sant Pau de Segúries: -8,0 ºC
Setcases: -12,4 ºC