Sant Joan modifica el planejament per la central de biomassa

L'equip de govern confia que el projecte de Llaudet sigui una realitat aquesta legislatura

Redacció
28 de novembre del 2011
Colònia Llaudet
Colònia Llaudet | Adrià Costa
Primer pas per tal que la central de biomassa de Llaudet sigui una realitat. Foto: Adrià Costa

Sant Joan de les Abadesses ha modificat el planejament per tal de fer possible la instal·lació de la central de biomassa a la colònia Llaudet. En el ple de divendres es va aprovar per unanimitat els canvis en el pla de millora urbana d'aquest sector. Un tràmit que ha de permetre que el projecte sigui una realitat en aquesta legislatura, com sosté l'equip de govern.

La modificació de les normes urbanístiques permet alçades superiors a 12 metres en el 15% de l'edificabilitat. També adapta nomenclatura i beneficia l'Ajuntament en el cas que s'arribi al procés d'expropiació. D'aquesta manera, comença la tramitació d'una central de biomassa que pot crear 100 llocs de treball directes i 150 indirectes. Agefred –l'empresa promotora que també impulsa la xarxa de calor de Ribes- preveu invertir 35 milions d'euros en la central que se sumaran als tres milions d'urbanitzar el sector.

L'alcalde Ramon Roqué va celebrar el pas ja que considera que la central és una oportunitat d'or per desenvolupar Llaudet. “La urbanització de l'espai pot afavorir que més empreses s'hi interessin” va afirmar en un espai que fa cinc anys que és propietat d'INCASÒL.