Marxa lenta ciclista contra la prohibició de circular a la C-17

Els clubs del Ripollès i Osona convoquen una protesta el diumenge que unirà Borgonyà i Ripoll

Redacció
03 de novembre del 2011
576_1319484475_Adri_Costa_MG_3768_Ciclistes
576_1319484475_Adri_Costa_MG_3768_Ciclistes
Els ciclistes no poden circular per la C-17. Foto: Adrià Costa

La inauguració del desdoblament de la C-17 va suposar la prohibició de la circulació amb bicicleta. La mesura impossibilita el pas dels ciclistes a partir del túnel de Sant Quirze, punt que no té cap vial lateral que permeti atravessar-lo. D'aquesta manera, els aficionats d'Osona es queden pràcticament sense cap opció de fer les seves tradicionals sortides al Ripollès ja que per arribar-hi s'han de fer més de 100 km per les carreteres del Lluçanès.

Els diversos clubs ciclistes d'Osona i el Ripollès es van adreçar al Departament de Territori per tal de buscar una solució. La resposta de la Generalitat, feta per comunicació escrita, no ha satisfet gens als practicants d'aquest esport. De fet, no se'ls hi proposa cap alternativa real ja que només se'ls va recordar les bondats de la nova autovia i els van recordar que a les dues comarques ja “disposen de rutes per practicar el ciclisme amb suficient seguretat”.

Tot i això, els clubs consideren que tenen la llei a favor ja que el Reglament general de circulació només prohibeix el pas de ciclistes per autovies quan existeixen itineraris alternatius, un fet que no passa entre Osona i el Ripollès.

Bicicletada lenta el proper 6 de novembre

Després dels “infructuosos” intents de negociar a través de la Federació Catalana de Ciclisme, una quinzena de clubs –entre els quals els de Ripoll i Campdevànol- han convocat una mobilització pel proper diumenge 6 de novembre. Els ciclistes es concentraran a les 10 del matí a Borgonyà i faran una marxa “molt lenta” fins al giratori d'entrada de Ripoll. Des d'allà faran mitja volta i tornaran cap a Osona.