Col·loquen una passera per sobre el cremallera a Queralbs

Redacció
27 de setembre del 2011
Treballs per col·locar la passera.
Treballs per col·locar la passera. | Ivan Autet
Treballs per col·locar la passera. Foto: Ivan Autet

Aquest dllluns a la nit van finalitzar els treballs per col·locar una passera a l'estació del cremallera de Queralbs. El pont permetrà el pas dels vianants per sobre les vies ara que no hi ha pas a nivell -l'eliminació ha suposat que els cotxes passin per un pas subterrani-. La infraestructura, construïda i instal·lada per l'empresa de Campdevànol Asmitec, connecta el pàrquing i l'estació del cremallera amb el poble de Queralbs.

La col·locació ha estat bastant ràpida. El divendres a la nit es van instal·lar els suports mentre que la passada nit, després del pas del darrer cremallera, se'n va fer la col·locació amb poc més de dues hores.

Els cotxes, per sota

Des de finals de juliol els cotxes que accedeixin a Queralbs ho fan per sota el cremallera. Un dels elements diferencials del projecte és la instal·lació, per primera vegada al Principat, de calefacció a una carretera. L'experiment innovador -a Castellar de n'Hug ho han estrenat al nucli urbà- pretén evitar que es glaci la pujada d'accés al nucli urbà. Si abans de les obres ja tenien un pendent significatiu, amb el nou pas soterrat el tram final de la carretera GIV-5217 ha passat a ser del 12%. Globalment el projecte suposa una inversió de 3,8 milions d'euros.

Una màquina del cremallera passant per sota la nova passera. Foto: Ivan Autet