L'allau de boletaires fa tancar una pista a Molló

L'Ajuntament no permet des d'avui el pas més amunt de Fabert. També prohibirà l'estacionament en un tram de la pista d'Espinavell a Setcases

Arnau Urgell
16 d'agost del 2011
Els boletaires hauran de deixar el cotxe al nucli de Fabert.
Els boletaires hauran de deixar el cotxe al nucli de Fabert. | Google Maps
Els boletaires hauran de deixar el cotxe al nucli de Fabert. Foto: Google Maps

L'allau de boletaires en ple mes d'agost ha obligat a l'Ajuntament de Molló a tancar una pista forestal del seu terme. Des d'aquest dimarts, no es permet el pas –excepte veïns- des de Fabert fins a la collada de Prats de Molló. La mesura, que ja planificava el consistori mollonenc, l'han demanat els Agents Rurals.

L'alcalde de Molló, Josep Coma, ha explicat que en les darreres temporades de bolets s'acumulaven molts cotxes en aquesta pista que és molt estreta i està en mal estat. “Quan un tractor volia passar-hi era pràcticament impossible” explica. Per això han decidit limitar-ne el pas als veïns que tenen pastures en aquesta zona.

A banda de la necessitat de garantir el pas, l'alcalde explica que no en poden assumir el cost de manteniment. “A partir d'ara qui vulgui bolets que aparqui bolets i que es posi a caminar” explica. De fet, la mesura ja estava vigent des de l'accés de la mateixa pista del terme nord-català de Prats de Molló.

Prohibir l'estacionament a trams de la pista Espinavell-Setcases

Una altra de les pistes que preocupen a l'Ajuntament de Molló és la que uneix Espinavell i Setcases. En aquest cas una de les principals problemàtiques és la zona de sanejament del bestiar que molt sovint queda aïllada pels cotxes que hi aparquen. El consistori es plantejar prohibir-hi l'estacionament i no descarta fer-ho en altres punts d'una pista molt utilitzada ja que passa pel peu del Costabona.