La novena medalla Albéniz

El conseller Mascarell reconeix la interpretació del pianista Alain Neveux de la "Suite Ibèria"

Redacció
16 d'agost del 2011
El conseller Mascarell va entregar la novena medalla Albéniz.
El conseller Mascarell va entregar la novena medalla Albéniz. | Valldecamprodontv.com
El conseller Mascarell va entregar la novena medalla Albéniz. Foto: Valldecamprodontv.com

La interpretació de la "Suite Iberia", una de les obres culminants del compositor Isaac Albéniz, ha estat un any més el punt àlgid del festival de música dedicat al compositor nascut a Camprodon. Aquest dilluns, coincidint amb la Mare de Déu d'Agost, el pianista francès Alain Neveux va ser l'encarregat d'interpretar aquesta peça que requereix una important agilitat interpretativa. Una interpretació que tenia premi, la medalla Albéniz que va entregar el conseller de Cultura Ferran Mascarell en la seva primera visita a la comarca.

Alain Neveux va estudiar música a Lió i al Conservatori Nacional Superior de Música de París, on va tenir l’oportunitat d’estudiar a la classe de Vlado Perlemuter. Continuant amb els seus estudis musicals, va obtenir el Primer Premi Internacional Casella a Nàpols, i al mateix any (1970) va guanyar el Concurs Chopin de Varsòvia. Neveux incorpora música contemporània en el seu repertori i va participar durant 10 anys (1980/90) com a pianista titular de les activitats de la post-Intercontemporain on va treballar amb grans compositors i directors de la talla de Boulez, Abbado, Barenboim, Salonen, o Nagano i directament amb els compositors Berio, Stockhausen, Stroppa, Murail, o Kurtág,  per actuar en gires internacionals o va ampliar el seu repertori.

Això no li va impedir de participar amb regularitat en propostes de repertori més clàssic com Montreux 92, els festivals del Grenoble, Messiaen Festival Shubertiades de la mateixa ciutat, concerts a Radio France, Festival de Montpeller, Niça-Manca , New Orleans, Musicades Lyon, Les Flaneries de Reims 2009-11, Yokohama, Japó, Portugal o Amèrica del Sud, on va interpretar obres d'Albéniz. També ha fet classes magistrals al voltant de l'obra de Berio al Conservatori de Lió i algunes Stockhausen Klavierstücke.

La medalla Albéniz –que el 2010 l'aleshores consellera Montserrat Tura va entregar l’any passat al pianista Gustavo Díaz Jerez- també llueix als currículums d'Alicia de Larrocha, Rosa Torres-Pardo, Albert Attenelle; Hisako Hiseki; Blanca Uribe; Luis Fernando i D. Guillermo González.

Alain Neveux interpretant la "Suite Iberia". Foto: Valldecamprodontv.com

Agenda de concerts

Dissabte 20 d'agost
Concert 1r Premi Concurs Maria Canals 2011-I Millor Intèrpret d'Albéniz amb Mateusz Borowiak (piano). Monestir de Sant Pere (22:00, 15 euros)

Diumenge 21 d'agost
Concert de cloenda: “Passió lírica” amb Albert Deprius (tenor), Beatriz Jiménez (soprano) i Ricardo Estrada (piano) (22:00, 20 euros)

Programa complet i més informació
 



Galeries de fotos 2011

Interpretació Suite Ibèria i entrega medalla Albéniz (Valldecamprodontv.com)

Concert de corals (Xevi Mas i Lurdes López)

 Concert dels professors del X Curs Internacional Albéniz (Valldecamprodontv.com)  
 




Galeries de fotos 2010

Concierto Fantástico(Xevi Mas)

Concert de Gustavo Díaz-Jerez i entrega Medalla Albéniz (Lurdes López)

Gala lírica (Arnau Urgell)

Concert i acte del 150è aniversari Albéniz (Ajuntament de Camprodon)
 


Galeries de fotos 2009

Concert amb Tantum Ensemble (Xevi Mas i Lurdes López)

Suite Iberica a càrrec de Guillermo González (Xevi Mas i Lurdes López)

Concert amb Belén Cabanes i Barcelona Guitar Quartet (Lurdes López i Xevi Mas)

EspectacleUnivers Albéniz(Arnau Urgell)