Camprodon «salva» la sisena hora

El CEIP Doctor Robert i les escoles rurals, els centres públics del Ripollès que la mantenen

Arnau Urgell
08 d'agost del 2011
Els professors del Doctor Robert en una concentració contra les retallades.
Els professors del Doctor Robert en una concentració contra les retallades. | ElRipollès.info
Els professors del Doctor Robert en una concentració contra les retallades. Foto: ElRipollès.info

Els alumnes del CEIP Doctor Robert de Camprodon notaran pocs canvis quan comenci el curs. I és que el centre és dels pocs que ha pogut “salvar” la sisena hora. També les dues escoles rurals del Ripollès –la ZER Comte Arnau de Planoles i Vallfogona i la ZER Vall de Ter de Vilallonga, Ogassa, Sant Pau i Llanars- la mantindran.

El Departament d'Educació ha permès mantenir la sisena hora a centres que tinguessin “dificultats” a nivell d'entorn com les escoles de Vic i Salt. Una segona línia, menys comuna, ha estat la de “premiar” bons projectes com el que ha presentat l'escola camprodonina.

Rosa Gibert, directora del CEIP Camprodon, explica que al centre “n'han estat molt partidaris des del principi”. “És bàsic perquè ens equipara a l'escola concertada” afegeix. La sisena hora la van incorporar al projecte educatiu per tal “d'esponjar l'activitat lectiva”. En aquest sentit, l'han dedicat a activitats que tot i ser educatives són més “lúdiques”: teatre, taller d'escriptura, taller de matemàtica lúdica... Des de l'escola es va presentar el projecte a Educació i els hi va validar per permetre continuar amb la sisena hora.

L'alcalde de Camprodon, Esteve Pujol, en valora molt positivament el manteniment. “És un reconeixement a la feina ben feta, s'ho han guanyat a pols” explica.

També es mantindrà a les escoles rurals

La sisena hora també es mantindrà a les escoles rurals del Ripollès. De fet, la seva creació va permetre solucionar una reminiscència rural que era el fet de començar a les 10. L'alcaldessa de Vallfogona, Maria Carme Freixa, explica que si s'hagués suprimit els pares haurien d'haver pagat una hora de monitor ja que hores d'ara no és compatible treballar amb dur els nens a les 10. Abans però, aquest horari servia a la gent de les masies ja que a aquella hora ja havien engegat el bestiar.

El ple de Ripoll s'hi posiciona en contra

La sisena hora també va arribar al darrer ple de Ripoll. ERC va demanar mantenir-la a les escoles públiques de la vila –com ja succeix a les concertades- però es va trobar amb el vot contrari de CiU i l'abstenció de PxC. El PSC, per la seva banda, també va donar suport a la proposta.