L'oposició de Ripoll qüestiona el fitxatge d'un cap de premsa

ERC també critica que el president local de CDC faci gestions per l'Ajuntament en l'àmbit de l'esport

Arnau Urgell
27 de juliol del 2011
L'oposició de Ripoll va qüestionar en el ple d'aquest dimarts el nomenament del periodista Joan Guirado com a cap de comunicació del consistori. ERC, per la seva banda, també va criticar que el president local de CDC, Xevi Ardite, faci gestions per l'Ajuntament en l'àmbit esportiu sense ser regidor electe. L'exalcaldessa Teresa Jordà va lamentar haver-se'n assabentant en ambdós casos a través de les xarxes socials.

La portaveu republicana va demanar com s'havia contractat el nou cap de premsa i si es tractava d'un càrrec de confiança tenint en compte que és el cap de la Joventut Nacionalista de Catalunya, la branca jove de CDC, a Olot. A més va lamentar que no s'hagués escollit un professional de Ripoll.

Jordi Munell, per la seva banda, va aclarir que Guirado –que ha treballat en mitjans del Ripollès i la Garrotxa- compleix el perfil i que cobreix eventualment la plaça de la responsable de premsa, Lali Sunyer, que està de baixa. “És important cobrir aquest buit” va explicar tot afegint que el contracte és temporal i a temps parcial.

El PSC va lamentar que no la contractació no hagi estat transparent. “El procés no ha tingut publicitat ni lliure concurrència, ha primat més tenir el carnet de Convergència” va afirmar el regidor socialista Jaume Camps. L'alcalde els va recordar al seu torn la contractació del cap de la Policia Local, vinculat al seu partit.

ERC carrega contra les gestions del president local de CDC

Teresa Jordà també va criticar durament que el president local de CDC, Xevi Ardite, hagi estat fent gestions per l'Ajuntament en matèria esportiva com els contactes amb la FEEC per aprofitar les instal·lacions del CTE de l'Avellaneda. També va lamentar que hagi comandat reunions amb entitats sense ser regidor de la corporació.

L'alcalde Jordi Munell va explicar que aprofita els seus contactes en aquest àmbit per “col·laborar desinteressadament amb temes del món de l'esport” mentre que Miquel Rovira, regidor responsable de l'àrea d'Esports, va assenyalar que ell també era a les reunions i per tant n'és plenament responsable de les decisions preses.