El sou del president del Consell augmenta un 38%

Miquel Rovira ho justifica per mantenir la retribució de l'anterior feina i recorda que han eliminat el sou de la vicepresidència. L'oposició lamenta que el Consell assumeixi la part que estalvia l'Ajuntament de Ripoll i que es perdrà representació política

Arnau Urgell
20 de juliol del 2011
Ple de cartipàs del Consell Comarcal.
Ple de cartipàs del Consell Comarcal. | Arnau Urgell
Ple de cartipàs del Consell Comarcal. Foto: Arnau Urgell

El ple de cartipàs del Consell Comarcal va aprovar amb els vots de l'equip de govern de CiU el sou del president de l'ens. Miquel Rovira cobrarà a partir del mes de setembre 49.500 euros anuals bruts –14 pagues de 3.535 euros-, una xifra que suposa un 38% més que el seu antecessor. Enric Pérez cobrava 35.821 euros des de la retallada del juny de 2010 (anteriorment la xifra pujava a 38.108 euros). Val a dir però, que l'expresident també rebia les indemnitzacions com a regidor de l'Ajuntament de Ripoll un fet que en dificulta la comparació.

Miquel Rovira va justificar el seu sou per tal de mantenir la retribució de l'anterior feina a l'Hospital de Campdevànol. Per altra banda, va recordar que han eliminat el sou de la vicepresidència que suposava després de la retallada 22.171 euros, un fet que suposaria un estalvi global del 14,6%. Tot i això, des del PSC se li va recordar que sumant el sou del president a les indemnitzacions de l'actual vicepresidenta primera la rebaixa cau al 5,4%. “Es perd representació política i només s'estalvia 2.900 euros” va explicar Enric Pérez que va recordar que es passava de tenir una dedicació completa i una del 66% a només tenir-ne una.

El PSC també va criticar que el Consell Comarcal assumeixi l'estalvi que ha tingut l'Ajuntament de Ripoll per no pagar indemnitzacions a Miquel Rovira. Un fet que el president de l'ens comarcal va negar i va voler desvincular totalment tot i que va admetre que “s'havia explicat malament”. ERC, que va considerar vàlid el criteri de mantenir el salari anterior, va defensar la tasca de tenir una vicepresidència executiva per la gran feina realitzada. Tant el PSC com ERC van acabar abstenint-se.

Per altra banda, les indemnitzacions als consellers es mantenen invariables. Per cada assistència al consell de govern rebran 155 euros, per assistir a la junta de portaveus 100 euros i per ser als plens 250 euros.