El Baix Ripollès es queda sense ambulància

La retallada ha suposat eliminar des de divendres una de les quatre ambulàncies de la comarca

Redacció
15 de juliol del 2011
Ambulància
Ambulància | Adrià Costa
El Baix Ripollès es queda sense una de les ambulàncies. Foto: Adrià Costa

La retallada ha suposat eliminar des d'aquest divendres 15 de juliol l'ambulància que donava servei a bona part del Baix Ripollès en horari diürn. La decisió, que es va comunicar formalment tot just ahir als treballadors, suposarà perdre 12 hores de servei i que la comarca es quedi sense una de les quatre ambulàncies.

L'ambulància eliminada donava servei a Ripoll, Sant Joan de les Abadesses, les Llosses, Ogassa i Vallfogona i tenia la base a Campdevànol –ja que el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) no en té a la capital-. Les altres tres ambulàncies, que donaven servei 24 hores, cobrien la Vall de Camprodon, Campdevànol-Vall de Ribes mentre que la medicalitzada, lligada a l'Hospital, servia pel conjunt de la comarca.

A partir d'ara, l'ambulància de Campdevànol-Vall de Ribes també donarà servei al conjunt del Baix Ripollès. Les altres dues, Vall de Camprodon i Hospital, es mantenen invariables. La retallada suposarà segons els sindicats eliminar 935 hores diàries de servei al conjunt del Principat –96 a la demarcació de Girona i 12 al Ripollès- i acomiadar 500 treballadors. Per protestar contra la tisorada, han convocat una vaga els dies 19, 20, 21 i 22 de juliol.

La decisió d'eliminar 12 hores de servei de les ambulàncies s'afegeix al t ancament nocturn dels CAP de Ripoll i Camprodon.