ERC serà al govern de Campdevànol

Helga Pujol serà la primera tinent d'alcalde del govern encapçalat per l'alcalde Joan Manso

Redacció
15 de juny del 2011
Joan Manso i Helga Pujol
Joan Manso i Helga Pujol | Arnau Urgell
Joan Manso i Helga Pujol signant l'acord de govern. Foto: Arnau Urgell

Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) ha acceptat finalment entrar a l'equip de govern de Campdevànol quatre dies després d'investir Joan Manso com a alcalde. D'aquesta manera, el nou batlle campdevànolenc s'assegura l'estabilitat ja que disposarà d'un govern de sis regidors que li garanteixen la majoria.

Segons les dues formacions l'acord és essencialment programàtic "i pretén canviar la manera de fer i de ser del consistori, partint del consens, el respecte i la voluntat de treballar conjuntament per millorar el futur".

La coalició de govern entre CiU i ERC farà que l'única regidora republicana, Helga Pujol, ocupi la primera tinença d'alcaldia i també s'ocupi de la cartera de Barris -de nova creació- així com de Medi Ambient, Sostenibilitat i Habitatge. Per altra banda, la número 2 de la llista de CiU, Montserrat Portabella, serà la segona tinent d'alcalde. L'acord rubricat inclou també el repartiment de la resta de regidories entre els sis membres del nou govern, que es farà públic en els propers dies.

Les línies programàtiques

Helga Pujol i Joan Manso han volgut deixar clar que “el pacte parteix realisme de la situació actual però amb les ganes i il·lusió per canviar les formes del consistori, i centrar l'atenció en aquelles petites actuacions del dia a dia que ens faren créixer com a poble”.

A nivell programàtic han afirmat que el seu projecte té com a prioritats entre d'altres el suport a empresaris, comerciants i entitats, l'austeritat i la reducció de la despesa encaminada al sanejament dels comptes, evitar apujar impostos per sobre de l'IPC durant els quatre anys de la legislatura, la construcció de la nova escola, l’estudi de la possibilitat d'impulsar una nova residencia municipal, millora de la xarxa d'aigües, l'atenció constant i personalitzada, als barris i als veïns i la millora de les infraestructures ja existents entre altres.

Joan Manso i Helga Pujol, a davant de l'Ajuntament de Campdevànol. Foto: ElRipollès.info