Joan Mallarach mana a la Tallada de Troncs de Vallfogona

El tallador local s'imposa en xerrac mecànic i obté el tercer lloc en destral

Arnau Urgell
06 de juny del 2011
Joan Mallarach ha guanyat la prova reina.
Joan Mallarach ha guanyat la prova reina. | Arnau Urgell
Joan Mallarach ha guanyat la prova reina. Foto: Arnau Urgell

El vallfogoní Joan Mallarach va ser el gran triomfador de la dissetena edició del Concurs de Tallada de Troncs que es va celebrar aquest diumenge a Vallfogona. Molt pendents del temps –després de començar amb sol, el cel es va tapar i va amenaçar de ploure al llarg de la matinada- una vintena d'homes i dones de bosc van prendre part en una prova que va reunir menys públic de l'habitual.

Mallarach va vèncer amb autoritat a la prova estrella de la competició, la d'habilitat amb xerrac mecànic en la qual els participants han de tallar part d'un tronc suspès a l'aire sense perdre l'equilibri, deixar pelat de bastonets de colors un soc, partir-ne un altre amb destral i acabar fent rodanxes d'un quart tronc.

Van completar el podi de la prova reina Moisès Illa –guanyador de l'any passat- i Agustí Jiménez. En categoria femenina la victòria va ser per Marta Casas mentre que Núria Suades va ser segona. Ambdues, a més, van guanyar la prova de xerrac a mà que es fa per parelles.

Moisès Illa i Joan Mallarach també van repetir podi en destral masculí (primer i tercer) i només Virgil Ursu, segon, va trencar el domini d'aquests dos talladors. Per altra banda Joan Vila va guanyar en la prova d'escultura mentre que la parella formada per Virgil Ursu i Andron Vasile va guanyar en xerrac a mà.

Els talladors han estat molt pendents del cel. Foto: Arnau Urgell

Resultats XVII Tallada Troncs Vallfogona
 

Galeries de fotos

Concurs de Tallada de Troncs 2011 (Arnau Urgell)

Concurs de Tallada de Troncs 2010 (Arnau Urgell)

Concurs de Tallada de Troncs 2009 (Arnau Urgell)

Concurs de Tallada de Troncs 2009 (Arnau Urgell)