La Xarxa de Custòdia del Territori s'aplega a Sant Pau de Segúries

Aquest divendres celebra la seva desena assemblea general

Redacció
26 de maig del 2011
Un projecte de custòdia del territori protegeix la roureda de la Rovira de Camprodon.
Un projecte de custòdia del territori protegeix la roureda de la Rovira de Camprodon. | XCT
Un projecte de custòdia del territori protegeix la roureda de la Rovira de Camprodon. Foto: XCT

La Xarxa de Custòdia del Territori s'aplega aquest divendres a Sant Pau de Segúries per celebrar la seva desena assembla general. La trobada arriba quan no fa ni sis mesos que celebraven el desè aniversari de la denominada Declaració de Montesquiu i que va suposar el punt d'inici de la custòdia a Catalunya.

L'assemblea es farà a Sant Pau per tal de poder fer una visita a la roureda de la Rovira de Camprodon que, en motiu del desè aniversari, ha estat escollida per un projecte de custòdia pels propers 25 anys conjuntament amb l'empresa Cruma.

La jornada començarà a les 10 del matí amb la benvinguda posteriors parlaments de l’alcalde en funcions de Sant Pau de Segúries, Joan Solà i Galceran i la directora gerent de Productes i Serveis de la Vall SCCL.

A les 12:30, i en els mateixos locals, s’iniciarà el procés participatiu d’elaboració del III Pla Director de la XCT, conduit per X3, Estudis Ambientals, i amb el lema “Parlem amb el territori per definir el futur de la xct: Un pla de participació innovador vinculat a l’elaboració del III Pla director de la xct 2012-2016”.

Tot seguit es desplaçaran cap a la Roureda de la Rovira, a Camprodon on hi haurà un dinar de camp per refer forces i a les tres  iniciar la sortida tècnica guiada per tècnics del Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona.

La Rovira és un bosc madur i com a tal constitueix un ecosistema singular per les seves característiques biològiques i per els serveis i valors ambientals que ens proporcionen, és excepcionalment ric en biodiversitat i actua com a magatzem de carboni. L’objectiu de l’acord de custòdia establert per els propers 25 anys entre el propietari i la Diputació de Girona té com a objectiu preservar el bosc per el seu elevat grau de maduresa i assegurar-ne la seva evolució natural.