L'equip de govern de Campdevànol assegura que l'escola pot ser al pressupost 2011

Redacció
19 de maig del 2011
Terrenys de can Ribalaigua.
Terrenys de can Ribalaigua. | Ajuntament de Campdevànol
L'Ajuntament de Campdevànol, a través de l'alcaldessa Núria López i el regidor d'Educació Ferran Martínez, han assegurat que la Generalitat si vol pot incloure l'escola al pressupost del 2011 –que s'hauran d'aprovar després de les municipals-. En aquest sentit han anunciat la finalització de tots els tràmits per cedir el solar de can Ribalaigua, iniciats el febrer de 2010 per acord de ple.

Després d'aquell acord, i de l'informe favorable de la direcció general d'Administració Local, el Departament d'Ensenyament va comunicar que calia que els terrenys formessin una única unitat registral. Aquest procés –juntament amb la urbanització del solar- ha finalitzat i el passat dimarts 17 de maig el consistori va trametre la documentació a la Generalitat. També es va incorporar un estudi demogràfic que Ensenyament exigia per tal de demostrar la necessitat de la nova escola amb doble línia. Núria López va voler agrair la tasca dels tècnics municipals que considera que ha estat “greument qüestionada darrerament”.

Quan hi haurà la nova escola?

Si el Govern inclogués l'escola al pressupost d'enguany l'escola podria ser una realitat el curs 2013-2014. Segons Núria López “cal que no sigui més tard del curs 2013-2014” ja que aleshores la “gestió de l’actual centre escolar serà pràcticament insostenible”. En canvi Joan Manso, explicava a l'entrevista publicada en aquest mitjà que “és impossible estrenar-lo abans del curs 2014-2015”. L'alcaldable de CiU considera que els “endarreriments burocràtics” com els problemes en la cessió del terreny impossibiliten que el projecte formi part del pressupost del 2011.

Núria López i Ferran Martínez van assegurar que la Generalitat ja pot incloure l'escola al pressupost. Foto: Ajuntament de Campdevànol