«Avui, el projecte de la central de biomassa és paper mullat»

Raimon Traver respon els lectors d'ElRipollès.info

Redacció
12 de maig del 2011
Raimon Traver
Raimon Traver | Arnau Urgell
Raimon Traver respon els lectors d'ElRipollès.info. Foto: Arnau Urgell

- Vostè parla que cal més seguretat. Considera Sant Joan un municipi insegur?

- Un dels punts del programa diu: tolerància zero amb el tràfic de drogues. Crec que ja li he contestat!

- Està disposat a modificar el POUM la legislatura vinent i que sigui més realista i protegeixi les planes?

- Aquest tema és d'una gran complexitat i s'ha portat malament sobretot en la darrera fase. Ara el que cal és parlar amb tothom ja que no hi ha pressa per fer habitatges. Aplicarem una moratòria de dos anys, ampliable a quatre anys, per tal de reconduir aquest tema. Parlarem amb tots els sectors de la vila i consensuarem una solució majoritària. Si l'acord fos modificar-lo no tindríem cap problema en fer-ho. De totes maneres l'actual  pla ja és vigent perquè el va ratificar el conseller Nadal dos dies abans de prendre possessió el nou president de la Generalitat. Això vol dir que canviar-lo no serà tant fàcil i caldrà un treball enèrgic. No val aquí la demagògia que fan servir algunes formacions, com si sols es tractés de canviar un plànol d'un calaix a un altre!

- És electoralista l'anunci de la inversió de 35 milions per construir la central de biomassa al polígon comarcal de Llaudet?

- Òbviament. Ens hauria agradat que aquesta inversió fos veritat ja que hauria tingut tot el nostre suport, per descomptat. Però es va fer un acte propagandístic d'un document que no diu res i que no té cap argument ni cap base institucional normativa. Avui per avui és paper mullat! Llàstima.

- Un dels actes més populars de la Festa Major eren les Barmites. Fa un parell d'anys el van prohibir i el 2010 es va mig celebrar mig oficiosament. Pensa reconsiderar la prohibició?

- Pregunta complicada. Per una banda aquest acte no es pot realitzar emparat per l'Ajuntament, però també entenc que és molt popular, i per tant, que agrada celebrar-lo. Caldria buscar una solució que per una banda donés cobertura al consistori però que permetés poder-lo realitzar, sempre i quan quedés clara la prohibició de venda d'alcohol als menors d'edat com marca la llei.

- Estan d'acord amb el projecte de la Fundació MAP a Sant Antoni?

- A dia d'avui no hi ha cap projecte ja que caldria modificar el POUM, un acord de plenari, una concessió administrativa, i tot això no ha passat aquesta legislatura. Només hi ha converses –segons l'equip de govern-  ja que l'oposició no hi hem intervingut i, per tant, no podem precisar si s'ha parlat i de què s'ha parlat, en cas que les converses s'hagin dut a terme. Sigui com sigui CiU sí que té clar que Sant Antoni s'ha d'obrir mantenint el caràcter tradicional que havia tingut.

- On ha d'anar la nova biblioteca?

- El nostre grup aposta per l'actual edifici o on es fa l'ESO (si la Fundació Espona ho permet) un cop hagi quedat en desús. A part de ser un edifici emblemàtic és molt cèntric.

- Ha pensat en actes per a la mainada? No hi ha masses activitats infantils i molt sovint cal marxar a poblacions veïnes que sí que en tenen...

- Té tota la raó. Aquest aspecte no ha estat prioritari per cap govern en els últims anys. Creiem que un dels eixos importants és aconseguir la implicació de la societat civil  i les AMPA en l'organització d'actes infantils. També hem de realitzar un calendari fomentat pel mateix Ajuntament. A vegades és pensar-hi ja que hi ha activitats que no costen tant d'organitzar i no cal un pressupost massa elevat.

- No és irreal demanar l'escola nova quan el Govern de CiU planteja retallades als serveis existents?

- Són coses completament diferents. Una cosa són mesures d'estalvi per reduir el dèficit després d'anys d'alegria i cert malbaratament de recursos; i una altra és prioritzar els serveis bàsics en detriment d'altres inversions no tant necessàries. Cal ser enèrgic en la defensa dels serveis bàsics! Tenim unes escoles dels anys 20 que no compleixen cap de les normatives legals ni d'àmbit docent. Una cosa ben simple: pot cursar amb normalitat a Sant Joan un nen o nena amb mobilitat reduïda?

Llista CiU Sant Joan

Especial municipals Sant Joan

Tots els candidats i llistes de les municipals al Ripollès