Quatre dècades de Santigosa

Aquest divendres comença la 40a edició dels 3 Dies de Trial de Santigosa "tornant als orígens"

Redacció
21 d'abril del 2011
Els Tres Dies de Trial de Santigosa tornen a omplir Sant Joan de motor
Els Tres Dies de Trial de Santigosa tornen a omplir Sant Joan de motor | Arnau Urgell
Jordi Pascuet porta sis victòries als Tres Dies de Trial de Santigosa. Foto: Xevi Mas

Els Tres Dies de Trial de Santigosa, que organitza el Moto Club Abadesses a partir d'aquest divendres, celebra enguany la seva 40a edició amb la voluntat de "retornar als orígens". Una denominació que no només es tracta d'un lema per celebrar les quatre dècades de la prova sinó que suposa modificar el sistema de puntuació per afavorir la participació. En aquest sentit s'aplicarà el sistema "non stop" en el qual desapareixeran els tres nivells de dificultat (negre, vermell i blau).

Els pilots que participin a la prova, que s'allargarà fins al Diumenge de Pàsqua, recorreran un circuit de 65 km que acabarà a Ogassa. El circuit permetrà duplicar el quilometratge i recupera bona part de les zones dels anys 70.

Un dels millors trialers del món

A la prova hi participarà el pilot oficial de l’equip Montesa-Repsol Takahisa Fujinami, que va ser tercer al Campionat del Món del 2010. També hi serà Lluís Gallach, guanyador de cinc edicions dels 3DTS els anys 90. Tindrà com a motxiller a Albert Cabestany (pilot oficial de Sheco i 5è classificat del Campionat del Món 2010) que també participarà a la tercera jornada.

Evidentment Jordi Pascuet, guanyador de sis edicions entre les quals la de 2010, tornarà a Sant Joan per intentar esdevenir el pilot que aconsegueix més victòries a la prova. En canvi el segon classificat de l'any passat, el mollonenc Francesc Moret, no hi podrà ser ja que els mateixos dies competirà a Itàlia en una prova de l'Europeu.

El Trial a Twitter

Una bona manera de seguir el trial de Santigosa en tot moment és a través de Twitter. El Moto Club Abadesses té compte en aquesta xarxa social i també s'ha impulsat l'etiqueta #3DTS que al llarg dels tres dies serà en portada d'ElRipollès.info.

Tota la informació al web del Moto Club Abadesses

Els Tres Dies de Trial de Santigosa al Twitter
 


Francesc Moret, que l'any passat va ser segon, enguany no podrà participar als 3DTS. Foto: Xevi Mas


Galeries de fotos

Tres Dies del 2010 (Xevi Mas)

Tres Dies del 2009 (Arnau Urgell)

Tres Dies del 2008 (Arnau Urgell)