El Consell Comarcal veu Barcelona 2022 com una oportunitat pel tren

Els responsables de la precandidatura olímpica van presentar el projecte als agents del Ripollès

ACN
13 d'abril del 2011
Presentació de Barcelona 2022 al Consell Comarcal.
Presentació de Barcelona 2022 al Consell Comarcal. | CCR
Presentació de Barcelona 2022 al Consell Comarcal. Foto: CCR

El Consell Comarcal preveu una millora de la línia de tren de Barcelona a Puigcerdà si la candidatura Barcelona Pirineu 2022 tira endavant. A més, també creu que el Ripollès es postula com un referent en formació esportiva gràcies al Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll tant en la modalitat d'esports de muntanya com en la d'esports d'hivern. Pel que fa al turisme, el president Enric Pérez explica que la candidatura significarà "una campanya de promoció que no es pot deixar escapar perquè no es pot quantificar en diners". Actualment s'està elaborant el projecte tècnic que es presentarà a l'Ajuntament de Barcelona el proper juliol i se sotmetrà a votació el setembre.

Enric Pérez va assenyalar en la presentació de la candidatura a la comarca que "el Ripollès pot aportar actius i alhora rebre beneficis" si se suma al projecte Barcelona Pirineu 2022. Pel que fa a les infraestructures, Pérez ha destacat la millora "significativa" que suposarà en la línia ferroviària que uneix la capital del país amb Puigcerdà i que actualment acumula retards i mancances per la falta d'inversió. Pérez també ha assenyalat que caldria construir la variant de Ribes de Freser, materialitzar el túnel de Toses i millorar les pistes d'esquí. 



El president del Consell Comarcal del Ripollès va manifestart que l'aposta és transformar la comarca "en un destí esportiu més que significatiu". En aquest sentit, va afegir que el nou Centre de Tecnificació Esportiva de Ripoll hi juga un paper "rellevant". Pérez va explicar que aquest espai es postula com un centre per formar esportistes en esports de muntanya però també en esports d'hivern. Amb tot però, caldria construir una residència pels atletes i també ampliar l'oferta educativa ja existent. 



Pel que fa a la promoció turística, Pérez va dir que la campanya que pot suposar la candidatura Barcelona Pirineu 2022 "no es pot quantificar en diners". L'impacte que pugui tenir la organització dels Jocs Olímpics d'Hivern podria desenvolupar alguns sectors econòmics que són encara "molt incipients" al Ripollès, va afegir.

El president va reconèixer que l'anunci de l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, d'optar a la organització dels Jocs Olímpics d'Hivern 2022 va generar "sorpresa" i fins i tot "un clima d'escepticisme" però el Ripollès "va apostar per ser-hi des del primer moment". 



Aquest dimarts els responsables de la candidatura Barcelona Pirineu 2022 van fert la presentació pública del projecte davant diferents agents del territori que es podrien veure implicats en la organització del projecte olímpic. El gerent de l'oficina de la candidatura Barcelona Pirineu 2022, Òscar Grau, va explicar que la voluntat és elaborar "una candidatura molt compacta". 

 En aquest sentit, "la comunicació és clau", va dir Grau. Barcelona acollirà les cerimònies d'inauguració i clausura i aquelles proves relacionades amb els esports "indoor" com el patinatge artístic o l'hoquei sobre gel. D'altra banda, als Pirineus s'organitzaran les proves d'esquí nòrdic o de descens.


La proposta de finançament que es fa des de la candidatura és un repartiment igual de la despesa entre el sector públic (50%) i el privat (50%).

Nota de premsa del Consell Comarcal