Campdevànol inaugurarà diumenge una piscina escalfada amb biomassa

L'equipament, que ha costat poc més d'un milió, ha suposat rehabilitar l'antic escorxador

Redacció
23 de març del 2011
Construcció de la piscina de Campdevànol.
Construcció de la piscina de Campdevànol. | Ajuntament de Campdevànol
La piscina de Campdevànol s'inaugurarà aquest diumenge. Foto: Ajuntament de Campdevànol

Campdevànol inaugurarà diumenge la piscina municipal, un dels projectes estrella de la legislatura que ja acaba. L'acte, que començarà a les 12 del migdia, comptarà amb la presència del delegat del Govern espanyol Joan Rangel i servirà per mostrar als campdevanolencs tant la piscina pròpiament dita com la rehabilitació de l'escorxador com a centre cívic.

El projecte ha costat 1,05 milions dels quals la gran part (un milió) ha estat sufragat amb subvencions de diverses administracions –l'Estat, la Generalitat: Governació, Territori i Sostenibilitat i Esports, i la Diputació de Girona-.

Un dels elements diferencials del projecte és que s'escalfarà amb biomassa. La caldera, de 90 kW de potència, té tres funcions: escalfar uns graus l'aigua de la piscina –fet que en permetrà allargar una mica la temporada-, escalfar l'aigua sanitària de dutxes i lavabos i a l'hivern fer funcionar els fancoils que calefacten el centre cívic.

La utilització de biomassa forestal en comptes d'un combustible fòssil permetrà un important estalvi econòmic que podria arribar al 64%. En un futur s'intentarà que l'estella provingui dels boscos comunals de Campdevànol de tal manera que el cost baixi encara més ja que la matèria prima (tractament a banda) seria gratuïta.

La novena piscina municipal de la comarca


La piscina de Campdevànol serà la novena de descoberta i municipal de la comarca. En disposen Gombrèn, Sant Joan de les Abadesses, Ribes de Freser, Planoles, Camprodon, Llanars, Vallfogona de Ripollès i Molló -aquestes dues darreres les més recents-. En el cas de Campdevànol i Ripoll -a banda de la piscina coberta municipal de la capital- hi ha quatre instal·lacions de càmpings i hotels que permeten l'entrada al públic en general.