Es restableix el tren entre Ribes i Planoles després de tres hores

Mentre ha durat la incidència s'ha cobert el recorregut en autobús. Adif culpa a una tala forestal i presentarà denúncia als Mossos

Redacció
22 de gener del 2011
A dos quarts de cinc s'ha restablert el servei ferroviari entre Ribes de Freser i Planoles després de tres hores. Una incidència a les instal·lacions ferroviàries havia obligat a tallar-lo a dos quarts de tres. Per aquest motiu, el trajecte es realitzava amb un servei alternatiu d'autobusos. Es dóna la circumstància que avui s'havia reforçat les places ofertades per la celebració de la darrera jornada del Campionat del Món d'Snowboard a la Molina.

Els tècnics d'Adif han detectat a quarts de tres que un cable del sistema d'electrificació estava trencat. Segons Adif la incidència l'hauria provocat una tala forestal realitzada a les proximitats de la via. Per aquest motiu es podria presentar en les properes hores una denúncia als Mossos d'Esquadra.

Un tren amb destinació Puigcerdà, que s'havia quedat aturat en el trajecte, ha pogut retrocedir fins a l'estació de Ribes de Freser per tal que els viatgers puguin continuar el viatge per carretera, a través de la collada de Toses. Posteriorment s'ha habilitat un servei alternatiu amb dos autocars i set informadors.