Mas comunica a Eudald Casadesús que serà el nou delegat del Govern

El polític ripollès, que des del 1992 era diputat, serà nomenat oficialment dimarts vinent. En principi, mantindrà el càrrec de president regional de CDC

Arnau Urgell
03 de gener del 2011
Eudald Casadesús votant aquest diumenge.
Eudald Casadesús votant aquest diumenge. | CiU
Eudald Casadesús votant el 28-N. Foto: CiU

Era un secret a veus però fins avui no s'ha confirmat. Aquest mateix matí el president Artur Mas ha comunicat oficialment que serà el nou delegat del Govern a les comarques gironines. Tot i això és molt probable que el nomenament -i el cessament de Jordi Martinoy- no es produeixi fins al consell executiu del dimarts de la setmana vinent.

Casadesús, que prefereix fer les valoracions una vegada sigui nomenat, ha explicat a aquest mitjà que en principi mantindrà el seu càrrec de president de CDC de les comarques gironines. De fet, considera que la tasca al capdavant de partit -i fa quatre anys com a candidat de la federació nacionalista- li ha permès un gran coneixement del territori que Mas ha tingut en compte.

El nomenament suposarà que Casadesús deixi de ser diputat al Parlament de Catalunya, una tasca que va iniciar el 1992 i que li ha ocupat fins a cinc legislatures -tres de completes-. El que no canviarà és el lloc de residència que continuarà sent Ripoll.