L'Aula d'Hostaleria aparca el projecte per convertir-se en societat limitada

Consideren que no es guanyaria agilitat respecte la situació actual massa burocràtica

Redacció
23 de novembre del 2010
Aula d'Hostaleria del Ripollès
Aula d'Hostaleria del Ripollès | AHR
L'Aula d'Hostaleria del Ripollès no es convertirà, de moment, en societat limitada. Foto: AHR

L'Aula d'Hostaleria del Ripoll no es convertirà, de moment, en una societat limitat de capital públic. El president del Consorci Ripollès Desenvolupament, Ramon Turrats, ha admès a ElRipollès.info que el projecte està en stand by després que la darrera junta de l'entitat decidís deixar sense efecte la constitució de l'empresa Formació i Serveis del Ripollès Societat Limitada (FOSER SL).

La proposta inicial –que ja comptava amb un esborrany d'estatuts des de l'abril de 2010- era que la nova societat estigués formada bàsicament pel capital públic del mateix Consorci Ripollès Desenvolupament, el Consell Comarcal i l'Ajuntament de Ripoll. A banda, no es tancava la porta a l'entrada, amb una participació petita, de socis privats com l'Associació d'Hostaleria del Ripollès.

Ramon Turrats ha explicat que al llarg del procés han pogut constatar que la nova societat, al ser de capital totalment públic, patiria els mateixos problemes de burocràcia que la situació actual. “Buscàvem una fórmula àgil però hem vist que no servia” ha afirmat a aquest mitjà. El president del Consorci ha descarta que l'al·legació de la UIER –contrària a la creació d'una empresa de capital públic- hagi afectat a la decisió. De fet, el 21 de juliol de 2010 es va desestimar a la junta de govern del CRD.

Pel president de l'entitat no cal descartar en un futur la possibilitat d'intentar de nou convertir l'Aula d'Hostaleria en una societat limitada especialment quan es posi en funcionament el servei de càtering per institucions públiques i persones amb dependència. El projecte, que té un pressupost de 221.000 euros, compta amb una subvenció del PUOSC de Departament de Governació de 210.000 euros.