CiU demana, sense èxit, que Rodalies arribi a Ripoll

El tripartit va tombar una proposta de resolució presentada per Eudald Casadesús

Redacció
21 de maig del 2010
Un tren entra aquest dimecres a l'estació de Ripoll procedent de la Tour de Querol.
Un tren entra aquest dimecres a l'estació de Ripoll procedent de la Tour de Querol. | Marc Riera / ACN
CiU vol que el servei de Rodalies arribi a Ripoll. Foto: Marc Riera/ACN

Els grups que donen suport al Govern van tombar aquest dimecres una proposta del diputat ripollès de CiU, Eudald Casadesús, per tal de fer les gestions necessàries per tal que el servei de Rodalies s'allargui fins a Ripoll. D'aquesta manera, de moment, malgrat que els combois i els horaris es consulten al portal de Rodalies, oficialment continuarà sent un servei de Regionals -però amb la gestió traspassada a la Generalitat-.

Hores d'ara, el servei de Rodalies arriba fins a Vic i el Pla de transport de viatgers ha proposat allargar-ho fins a Torelló -població fins a la qual el Govern vol fer arribar el desdoblament-. Casadesús va acceptar, sense èxit, introduir una esmena a la proposta de resolució per tal de no posar terminis a la incorporació de Ripoll a la xarxa barcelonina de Rodalies.

Nota de premsa de CiU
CiU lamenta que el tripartit no tingui voluntat política per estendre el servei de rodalies de la línia R3 fins a Ripoll

El diputat de CiU al Parlament Eudald Casadesús creu que el tripartit “no té voluntat política” d’estendre el servei de rodalies de la línia R3 fins a Ripoll. Casadesús ho ha dit després que els partits que formen part del Govern han rebutjat la proposta de resolució que el diputat de CiU ha defensat aquest matí a la Comissió de Política Territorial per instar el Govern a “fer les gestions necessàries davant Renfe per tal que la línia R3 de l’eix ferroviari Barcelona-La Tor de Querol estengui el servei de rodalies fins a Ripoll”.

La proposta ha estat rebutjada pel tripartit tot i l’oferiment de Casadesús d’introduir-hi una transacció pel que fa al temps i al com de l’execució. Amb la finalitat de mantenir el sentit de la proposta original, i amb la voluntat d’aconseguir el suport del Govern per a una acció que es considera necessària per a la comarca del Ripollès, Casadesús ha proposat afegir en el text que o bé aquest desdoblament es contempli a mig o llarg termini o bé que es tingui en compte en el proper Pla de transports de viatgers. Tal i com ha comentat Casadesús, “el que importa no és tant quan es faci sinó que es faci”, així com també ha explicat que “el Pla de transports de viatgers ja contempla el perllongament del servei de rodalies des de Vic fins a Torelló i, per tant, seria possible que arribés fins a Ripoll”.

Casadesús s’ha mostrat decebut davant la negativa del Govern i ha lamentat que “no hi ha voluntat política, ja que si hi hagués un interés real haguessin acceptat la proposta de CiU de fer-ho encara que no estigui acotat en el temps”. “El que és realment fonamental no és quan sinó que Ripoll pugui disposar d’un servei de rodalies”. Tal i com ha recordat el diputat, històricament s’ha defensat que no es tanqués aquesta línia, que es mantingués el seu caràcter internacional (de Barcelona fins a París) i finalment que el desdoblament arribés fins a Ripoll, però actualment “només està garantit fins a Torelló”.

Casadesús també ha destacat la importància d’aconseguir que el servei de rodalies arribi fins a Ripoll “perquè aquesta circumstància afecta molt greument el transport ferroviari i també el viari, amenaçant la capacitat de desenvolupament econòmic de les comarques de muntanya i limitant les seves possiblitats d’intercanvi”.