El maig començaran les obres de la capella de la Congregació de Ripoll

Mentrestant, l'Ajuntament ja ha recepcionat les obres del Centre d'Acollida Turística

ACN/ElRipollès.info
20 d'abril del 2010
L'Ajuntament de Ripoll ja ha recepcionat les obres del CAT
L'Ajuntament de Ripoll ja ha recepcionat les obres del CAT | ACN
L'Ajuntament de Ripoll ja harecepcionat les obres del CAT Foto: ACN

Les obres de rehabilitació de la capella de la congregació de Ripoll començaran abans d'acabar el mes de maig. Aquesta capella, que data del segle XVII, ha d'acollir el centre d'interpretació del projecte Terra de Comtes i Abats -la segona pota després del Palau de l'Abadia de Sant Joan-. L'alcaldessa de Ripoll, Teresa Jordà, ha explicat que el projecte podria està enllestit d'aquí a un anyja que els propers dies s'adjudicaran les obres que ja han sortit a concurs.

Malgrat que les obres podrien estar acabades poc abans de les municipals de 2011, l'alcaldessa ripollesa ha afirmat a l'ACN que no s'acceleraran per “cap possible rèdit” electoral de l'actual govern sinó que la premissa serà disposar d'una obra “ben feta”.

La capella està deteriorada tant pel pas del temps com pel fet que en els darrers anys no s'hi fa cap obra de manteniment. Entre d'altres, la volta de la capella es va esfondrar i va haver de ser apuntalada. A banda d'arreglar la volta, també faran més visible el lluernari que omple l'espai de llum. Una altra de les intervencions que s'hi farà serà esfondrar un cobert construït durant els anys 60 a l'exterior i retornar la capella a la seva forma original.

Aquesta obra constitueix la segona pota del projecte de dinamització turística Terra de Comtes i Abats. Després d'inaugurar la rehabilitació del Palau de l'Abadia és el torn de Ripoll mentre que pel 2011 queda l'actuació a Gombrèn.

El Centre d'Acollida Turística recepcionat
Mentrestant l'Ajuntament de Ripoll ja ha recepcionat l'obra del Centre d'Acollida Turística (CAT) que s'ha construït a la zona de Can Guetes. Ara queda, segons ha explicat Jordà, “museografiar” els diferents espais. Segons el calendari previst, l'equipament de dinamització turística podria entrar en funcionament entre finals de juny i inicis de juliol coincidint amb la campanya estiuenca.

L'alcaldessa ha recordat que el CAT, un dels dels deu que es construeix a Catalunya, ha de fer la funció de “punt de trobada” on el turista que vol visitar el Ripollès conegui l'oferta de la zona i i se'l derivi cap a un punt o altre “segons el seu interès”.