Enric Vilert: «Els Jocs Olímpics del 2022 poden ser una oportunitat per construir el túnel de Toses»

ACN
16 de febrer del 2010
Enric Vilert, president de la Diputació de Girona
Enric Vilert, president de la Diputació de Girona | Adrià Costa

Enric Vilert veu els Jocs Olímpics d'Hereu com una oportunitat per la demarcació. Foto: Adrià Costa

El president del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i de la Diputació de Girona, Enric Vilert, ha destacat aquest dilluns que la candidatura dels Jocs Olímpic d'Hivern de l'any 2022, pot ser una oportunitat no només per promocionar la destinació turística del Pirineu gironí -juntament amb Barcelona i el denominat Pirineu de Lleida-, sinó també per construir infraestructures. Segons ha dit "aquesta és l'oportunitat' per fer infraestructures de gran magnitud, com el túnel de Toses, ja que s'hi aboquen "bastants recursos", tan de l'Estat, com de la Unió Europea i del món olímpic. Vilert ha explicat que s'ha d'aprofitar aquesta candidatura per tenir millors comunicacions entre la Cerdanya amb les altres comarques de Girona.

A més, Vilert destaca que els Jocs Olímpics d'Hereu no només servirien per promocionar el turisme d'hivern sinó també per donar a conèixer el turisme de muntanya durant tot l'any al Pirineu gironí.

Ha afegit a més, que des de la demarcació de Girona s'ha d'aprofitar aquesta candidatura per "comunicar millor la Cerdanya amb les altres comarques gironines". També, ha explicat que és una feina que no es pot deixar per l'últim moment, i tan si Barcelona és o no la seu dels Jocs Olímpics d'Hivern de l'any 2022 s'ha d'aconseguir que aquestes infraestructures estiguin construïdes, tal i com va fer Madrid.