Patrimoni autoritza la restauració de la capella de la Congregació de Ripoll

Estava molt deteriorada | S'hi ubicarà el centre d'interpretació del Terra de Comtes i Abats

Redacció
21 de gener del 2010
Monestir de Ripoll
Monestir de Ripoll | Vikicommons

La capella de la Congregació se situa entre l'església de Sant Pere i el Monestir. Foto: ElRipollès.info

La comissió de Patrimoni ha autoritzat la restauració de la capella de la Congregació de Ripoll situada al mig del Monestir i de l'església de Sant Pere. En aquest espai s'hi ubicarà un dels centres d'interpretació del Terra de Comtes i Abats.

La capella està molt deteriorada pel pal del temps i perquè fa temps que no s'hi fa cap obra de manteniment. A més, és de difícil accés i s'havia convertit en un magatzem. Fa un any la volta de la capella es va esfondrar i la van apuntalar per salvar el que quedava. Ara, recuperaran l'espai i l'incorporaran al conjunt monumental del Monestir.

D'una banda, recuperaran la capella que data del segle XVII i que estava deteriorada pel pas del temps. A banda d'arreglar la volta que es va esfondrar, també faran més visible el lluernari que omple la capella de llum. Una altra de les intervencions serà esfondrar un cobert construït durant els anys 60 a l'exterior i retornar la capella a la seva forma original.

Un nou accés al Monestir

Un cop enllestida la rehabilitació, els dos espais s'annexionaran més al monestir que tindrà un altre accés a través de l'església i la capella. Sitjar ha detallat que els visitants podran entrar per l'església, que queda a l'altre extrem del monestir, d'aquí accedir a la capella on hi haurà una primera sala d'interpretació del monestir i, finalment, des de la capella de la Congregació, entrar al monestir. "Serà una nova manera d'accedir i de veure el monestir de Ripoll a través de les construccions adjacents", ha conclòs Sitjar.