Campdevànol triplicarà les inversions aquest 2010

L'equip de govern aprova un pressupost que augmenta un 32% respecte el 2009

Arnau Urgell
05 de gener del 2010
L'equip de govern va aprovar els comptes de 2010
L'equip de govern va aprovar els comptes de 2010 | Arnau Urgell
L'equip de govern va aprovar els comptes de 2010 Foto: Arnau Urgell

L'equip de govern de Campdevànol va aprovar aquest dilluns, amb el vot en contra de CiU, els comptes pel 2010 que pugen a 4,21 milions, un 32% més que l'any passat. Aquest increment es deu en la seva pràctica totalitat a l'increment de les inversions que es més que tripliquen passant del mig milió als 1,63 milions. D'aquesta quantitat un 83,5% es preveu obtenir de subvencions. Els principals projectes són la piscina (750.000 euros) i la urbanització de can Ribalaigua per poder-hi construir l'escola (278.000 euros).

“Màxima contenció en les despesa i esforç inversor”
L'alcaldessa campdevanolenca, Núria López, va afirmar que els comptes es guien en dos eixos. Per una banda, aplicar una “màxima contenció a la despesa per complir escrupolosament el pla de sanejament municipal”. Per una altra, per un “esforç inversor per augmentar la qualitat de vida i generar el màxim d'activitat econòmica”. Tot i això López va advertir que els projectes només tirarien endavant si s'aconseguien les subvencions demanades.

De fet el gran increment de les inversions no només va ser la protagonista del discurs de defensa dels comptes sinó també motiu de picabaralla amb l'oposició convergent. Pel regidor de CiU, Jordi Salomó, són uns pressupostos “més d'esperança que de realitat” i va advertir que podrien “ballar molt” si algunes de les subvencions no es concedien. En aquest sentit va lamentar que d'entrada es demanés un màxim de 230.000 euros en préstecs -el doble que l'any passat-: “mai s'havia fet tanta inversió però tampoc mai s'havia demanat tan crèdit” va afirmar.

La piscina motiu de controvèrsia
Pràcticament la meitat de la inversió (750.000) euros va a parar al projecte de la piscina. Cal tenir en compte però, que és una actuació complexa que inclou la rehabilitació de l'edifici noucentista de l'escorxador, que no només farà les funcions d'edifici de serveis de l'equipament esportiu sinó que també actuarà com a centre cívic. López va destacar que per la de rehabilitació de l'edifici (500.000 euros) han aconseguit tres subvencions per valor de 410.000 euros. En canvi Salomó considera que ara no és una obra prioritària i que es podria deixar pel 2012 quan hi ha prevista una subvenció del PUOSC. L'alcaldessa va respondre que fer això seria perdre els diners aconseguits per enguany.

La discussió sobre la piscina i sobre els crèdits de l'Ajuntament va anar pujant de to. López va desafiar a Salomó: “A vostè no li agrada que fem coses, però les farem!”. Mentre que el regidor convergent va respondre també amb duresa: “Vostè no serà recordada pels projectes sinó pel forat que deixarà”. Aleshores va aparèixer el tema de la reducció de la decoració nadalenca i el ple es va convertir en una discussió de bar amb la pràctica totalitat dels regidors parlant en converses creuades.

Llistat d'inversions
Millores a les infraestructures dels barris: 80.000 euros
Rehabilitació de l'escorxador: 500.000 euros
Projecte complementari de l'escorxador: 250.000 euros
Millora enllumenat públic: 112.500 euros
Millores en mobiliari i equipament: 12.000 euros
Recuperació del camí Ral fins a Gombrèn (Terra de Comtes i Abats): 90.000 euros
Pista d'skate de la zona multiesports: 45.000 euros
Urbanització de cal Ribalaigua: 278.000 euros
Millores a la xarxa municipal d'aigua: 270.000 euros