Quants cops es pot reutilitzar l'oli de la fregidora? Aquesta és l'opinió dels experts

| 17/02/2017 a les 18:40h
Arxivat a: , UE Camprodon, CF Ripoll, futbol
Un setrill d'Oli | Pixabay
Aquesta notícia es va publicar originalment el 17/02/2017 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Quin és el millor oli per a la fregidora? Quantes vegades es pot "reutilitzar" ? Aquestes són algunes de les preguntes que va voler aclarir l'Organització de Consumidors i Usuaris en una informació publicada recentment al seu web.

Segons la tècnica d'alimentació Gemma Trigueros, l'oli d'oliva, el de pinyolada i el de gira-sol alt oleic són els millors per a fregir, ja que l'aliment absorbeix menys grassa. De fet, tots tres productes, fets servir amb les condicions adequades, poden resistir fins a 25 fregides, és a dir, es poden reutilitzar fins a 25 vegades. Quines són aquestes condicions?

- Mantenir l'oli allunyat de la llum i la calor
- Tapar la fregidora, si no hi ha contacte amb l'oxigen, no s'espatllarà abans d'hora
- No fregir a més de 180 º i tampoc molta quantitat a la vegada. Aproximadament entre 150-200 grams per litre d'oli.

Així mateix, si es vol reduir l'absorció d'oli, l'organisme recomana tallar les patates, o altres aliments, a trossos grans i fregir-los a altes temperatures, sempre que no se superin els 180º esmentats anteriorment.

També us pot interessar

 
Els avisos per emergències augmenten a la comarca | Jonathan Oca
01/01/1970
És la comarca gironina on més han augmentat els avisos durant el primer semestre de l'any |S'han fet 1.815 trucades durant aquest període, per les 1.578 del 2016
Els pallassos Makutu i Trinxeta, en una actuació | Aj. Sant Joan de les Abadesses
01/01/1970
El Circ Filixic arriba el dissabte 19 d'agost