Redacció | Actualitzat el 04/12/2012 a les 16:52h

Les aplicacions i els beneficis de la Infraestructura Verda

La Infraestructura Verda pretén harmonitzar la conservació de la biodiversitat amb altres tipus d'usos del sòl. Foto: IV.

Les autoritats locals i regionals a tot Europa afronten un repte creixent per tal de garantir que els espais verds urbans continuïn proporcionant un gran nombre de beneficis i serveis ambientals a la societat. L'enfocament des de la Unió Europea és l'anomenada Infraestructura Verda, que pretén harmonitzar la conservació de la biodiversitat amb altres tipus d'usos del sòl.

La Diputació de Barcelona, en el marc del Projecte Interreg IVC , Green Infraestructure Network, organitza diversos actes a Barcelona, entre els quals una jornada sobre Infraestructura Verda, que ha tingut lloc aquest matí.

La trobada ha servit per exposar els canvis en els usos del sòl a la Regió Metropolitana de Barcelona i els impactes ecològics associats. També s'ha parlat dels efectes positius dels espais verds sobre la salut, dels valors agraris de la infraestructura verda en àrees periurbanes i de la potenciació del turisme associat al patrimoni natural.

La Xarxa d'Infraestructura Verda (GreenInfraNet) és una associació de 12 regions d'Europa, entre les quals es troba la demarcació de Barcelona. Els socis col·laboren per promoure el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda a través de l'intercanvi d'experiències i coneixements.

El Projecte Interreg IVC, que té una durada de tres anys, es va posar en marxa l'abril de 2012 i és cofinançat pel Programa Europeu Interreg IVC. L'objectiu principal del projecte és enfortir el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda en les regions de la UE.

La Diputació de Barcelona està desenvolupant el projecte SITXELL, un sistema d'informació territorial per a l'anàlisi dels espais lliures i dels seus valors. El sistema utilitza l'enfocament de la infraestructura verda i ja s'ha fet servir en més de 70 municipis i diversos departaments de la Generalitat de Catalunya. Així, la Diputació de Barcelona aporta valuosos exemples per compartir amb la Xarxa d'Infraestructura Verda.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 231
Vés a: Montserrat Guibernau: «Els EUA veuran la DUI com un afer intern»

Montserrat Guibernau: «Els EUA veuran la DUI com un afer intern»

La catedràtica de la Universitat Queen Mary sosté que Catalunya ha de resoldre el seu reconeixement en el context europeu | "No s'explica prou quines són les conseqüències de votar 'Sí' a la sobirania", avisa

Vés a: La caserna del Bruc només serveix per «aguantar una bandera», segons CiU

La caserna del Bruc només serveix per «aguantar una bandera», segons CiU

Jordi Xuclà insta la cessió de la instal·lació militar a la Generalitat o a la ciutat de Barcelona

Vés a: CDC guanya UDC a Vic

CDC guanya UDC a Vic

La decisió s'ha pres aquesta tarda en una reunió entre les dues formacions a Barcelona | L'alcaldable serà Anna Erra

Vés a: Ros nega haver percebut «en cap cas» i «indegudament» dietes duplicades

Ros nega haver percebut «en cap cas» i «indegudament» dietes duplicades

L'ajuntament de Lleida farà arribar en les pròximes hores la documentació sol·licitada per Anticorrupció i Antifrau que no va poder ser lliurada durant el registre

Vés a: Rajoy fica al mateix sac «radicalismes, nacionalismes i xenòfobs»

Rajoy fica al mateix sac «radicalismes, nacionalismes i xenòfobs»

El president del govern espanyol assegura que la crisi fa créixer aquests moviments "com ja va passar en altres èpoques de tràgic record"

Vés a: Defensa crea a Lleida una ruta en honor al servei militar

Defensa crea a Lleida una ruta en honor al servei militar

El ministeri instal·la al parc científic de Gardeny la Ruta de la Mili, un recorregut que recorda l'activitat militar que es feia a la zona fa anys | La CUP exigeix la retirada de la ruta i demana a la Paeria que rebutgi el centre d'interpretació del servei militar que està programat

Vés a: CHE multa l'Ajuntament de Miravet amb 3.600 euros per no depurar

CHE multa l'Ajuntament de Miravet amb 3.600 euros per no depurar

La sanció arrriba en ple debat sobre la gestió de l'avinguda de l'Ebre per part de l'organisme de conca

Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: