Redacció | Actualitzat el 04/12/2012 a les 16:52h

Les aplicacions i els beneficis de la Infraestructura Verda

La Infraestructura Verda pretén harmonitzar la conservació de la biodiversitat amb altres tipus d'usos del sòl. Foto: IV.

Les autoritats locals i regionals a tot Europa afronten un repte creixent per tal de garantir que els espais verds urbans continuïn proporcionant un gran nombre de beneficis i serveis ambientals a la societat. L'enfocament des de la Unió Europea és l'anomenada Infraestructura Verda, que pretén harmonitzar la conservació de la biodiversitat amb altres tipus d'usos del sòl.

La Diputació de Barcelona, en el marc del Projecte Interreg IVC , Green Infraestructure Network, organitza diversos actes a Barcelona, entre els quals una jornada sobre Infraestructura Verda, que ha tingut lloc aquest matí.

La trobada ha servit per exposar els canvis en els usos del sòl a la Regió Metropolitana de Barcelona i els impactes ecològics associats. També s'ha parlat dels efectes positius dels espais verds sobre la salut, dels valors agraris de la infraestructura verda en àrees periurbanes i de la potenciació del turisme associat al patrimoni natural.

La Xarxa d'Infraestructura Verda (GreenInfraNet) és una associació de 12 regions d'Europa, entre les quals es troba la demarcació de Barcelona. Els socis col·laboren per promoure el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda a través de l'intercanvi d'experiències i coneixements.

El Projecte Interreg IVC, que té una durada de tres anys, es va posar en marxa l'abril de 2012 i és cofinançat pel Programa Europeu Interreg IVC. L'objectiu principal del projecte és enfortir el desenvolupament i la implementació de la infraestructura verda en les regions de la UE.

La Diputació de Barcelona està desenvolupant el projecte SITXELL, un sistema d'informació territorial per a l'anàlisi dels espais lliures i dels seus valors. El sistema utilitza l'enfocament de la infraestructura verda i ja s'ha fet servir en més de 70 municipis i diversos departaments de la Generalitat de Catalunya. Així, la Diputació de Barcelona aporta valuosos exemples per compartir amb la Xarxa d'Infraestructura Verda.

Notícies relacionades


FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Enquesta
Quina és la millor opció per als boscos cremats
      Vots emesos: 249
Vés a: El 53,5% de llibres venuts per Sant Jordi van ser en català

El 53,5% de llibres venuts per Sant Jordi van ser en català

Durant el 23 d'abril es van vendre 1,53 milions d'exemplars | El conseller Mascarell proposa que la Llei de Mecenatge permeti desgravar la compra de llibres

Vés a: El PP de Berga recorrerà la decisió de la Junta Electoral: «El problema el té UPyD»

El PP de Berga recorrerà la decisió de la Junta Electoral: «El problema el té UPyD»

Joan Antoni López Noguera assegura que la persona que estava a les dues llistes és “amic personal” i “no en tenia constància”

Vés a: ERC es fa el sord a un avançament de les eleccions espanyoles al 27-S

ERC es fa el sord a un avançament de les eleccions espanyoles al 27-S

Simó assegura que l'acord és celebrar les plebiscitàries quan es va acordar

Vés a: L'acta de la la Junta Electoral deixa el PP de Berga fora de les municipals

L'acta de la la Junta Electoral deixa el PP de Berga fora de les municipals

Un membre de la candidatura també formava part de la llista d'UPyD d'un municipi de la circumscripció del Ferrol

Agenda
No hi ha cap acte previst a l'agenda
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: