Ramon Francàs
4 comentaris
14/07/2017
«El discurs de Pere Bonet va semblar, però, un acomiadament. Segurament l’any que ve ja no serà president. Veurem com avancen els esdeveniments mentre Jaume Gramona, ni nega ni confirma que optarà a la presidència...»
Rafel Sabadí
1 comentari
03/07/2017
«El sommelier gironí Rafel Sabadí ens recomana un clàssic de Castell de perelada»
Josep Pelegrín
Cap comentari
16/05/2017
Josep Pelegrín, millor sumiller català 2014 i 2015, i millor sumiller espanyol 2016, ens recomana aquest DO Pla de Bages
Màrius Fuertes Mateu
1 comentari
21/02/2017
​«No és rar que tota persona afeccionada als vins hagi sospesat en un moment o altre la possibilitat de tenir un celler propi, a casa. Altres pot ser que ja el tinguin...»
Antoni Cantos
Cap comentari
27/10/2016
«La verema és molt més que una operació de recollida del raïm, de la seva mera retirada de la vinya i el seu ingrés al celler. La verema és la que marca en el calendari el principi i la fi d'una època, l'inici del que podríem anomenar l'any enològic»
Màrius Fuertes Mateu
Cap comentari
27/09/2016
​«Setembre és sinònim de moltes coses. Per al professional del vi, especialment per qui treballa a l'òrbita del procés d'elaboració, aquest mes vol dir feina, collita, intempèrie, risc»
Clara Bosch
Cap comentari
20/09/2016
«Quan es fa l’entrevista clínica a un malalt sempre es pregunten pels hàbits tòxics (alcohol, tabac i altres drogues). Sovint ells responen “una copeta de vi amb els dinars, a mi m’ho va recomanar el metge”»
Ruth Troyano
2 comentaris
28/04/2016
«Josep Roca: Què és més d’aquí, una carinyena plantada fa 2 anys o un chardonnay de fa 30? Tinc la sort de tastar arreu del món i és una grandesa i ho és comprovar que no hem de tastar vins de raïm sinó vins de terra»
Màrius Fuertes Mateu
Cap comentari
16/04/2016
« El procés de "decantar" ha trascendit anant més enllà fins arribar a tothom, però, sap realment tota aquella persona que compra una ampolla de vi si cal o no decantar-ne el contingut?»
Sole G. Insua
1 comentari
21/03/2016
«El senyor Osborne i els seus convidats tenen el bon gust d’acompanyar primer la conversa i després, el sopar, d’una copa de vi. Celebrem-ho.»
Empar Moliner
1 comentari
03/03/2016
«He trepitjat zones, com Toro, on mamen (en tots els sentits) el vi des de petits. Fa enveja. A les ferreteries hi veus aparells per fer-se el vi a casa. A qualsevol bar lleig amb taulell d’acer inoxidable hi ha copes Riedel...»
Miguel Figini
1 comentari
09/02/2016
«Corria l'any 2008 i el “cuquet” de trobar alguna cosa nova que em motivés més que treballar en el màrqueting i la venda de productes de consum del sector informàtic va començar a fer mossa en el meu interior...»
Sigrid Guillem
Cap comentari
07/01/2016
«L’Empordà és un paisatge referencial que manté, reforça i desenvolupa la seva identitat. Conegut popularment com a territori d’acollida, l’Empordà gaudeix d’un ric patrimoni històric, cultural i paisatgístic.»
Màrius Fuertes Mateu
2 comentaris
02/12/2015
«Per una qüestió de deformació professional habitualment el primer que faig assegut a la taula d'un restaurant és obrir la carta de vins...»
Sigrid Guillem
Cap comentari
01/12/2015
«Obrir la ment i els sentits per viure l’experiència; experimentar per despertar els sentits: el ric joc del tast; el dels petits grans plaers i el del ball del dia a dia. Tastem moments i persones i en digerim la història; la fem nostra. Compartim. Vivim»
Ramon Roset Morera
2 comentaris
11/11/2015
«Vaig sentir parlar per primera vegada del mètode ancestral per a l’elaboració de vins escumosos l’any 2005 en un article que J.P. Valade.»
Chiara Gai
Cap comentari
10/11/2015
Chiara Gai, Sommelier i Educadora Nutricional, ens aporta una mica de llum al debat dels estudis de la OMS sobre el consum de carn vermella o processada
Màrius Fuertes Mateu
Cap comentari
10/11/2015
Màrius Fuertes analitza les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Màrius Fuertes Mateu
Cap comentari
10/11/2015
Encetem amb aquest reportatge una sèrie d’articles divulgatius que explicaran, de forma senzilla però alhora completa, tot el procés del vi, des de la vinya fins a l’ampolla.
Pàgina 1 de 1