PER APRENDRE'N
01/01/1970
La jornada serà a l’Auditori de Vilafranca del Penedès | El sector vitivinícola debat nous enfocs cap a una viticultura que vagi més enllà del marc ecològic
formació
01/01/1970
El CETT demà celebra el primer CETT-UB & Maxxium Guest Bartending | Es sumen així a la tendència dels pop-up, obrir de manera efímera un local, en aquest cas una cocteleria, durant un temps determinat, de 17h a 19h.
Per saber-ne més
Fotografia: CETT
01/01/1970
De què parlem quan parlem de vi? | Us expliquem deu termes que s'utilitzen molt habitualment
Vi i Cuina
01/01/1970
Experts internacionals debaten sobre les harmonies del vi i les cuines del món a Barcelona
cava
01/01/1970
El Congrés ha comptat amb la presència d’experts internacionals en el sector dels vins escumosos
formació
01/01/1970
El proper diumenge, 9 d’octubre, se celebrarà la tercera edició del Wine & Culinary International Forum, iniciativa dels Cellers Torres que té com a objectiu crear un espai de debat i reflexió sobre la complementarietat del vi i la cuina | El certamen tindrà lloc al Palau de Congressos de Catalunya (Barcelona) i el lema d’aquesta edició és “El vi i les cuines del món”
cava i xampany
Sergi Cortés | 4 comentaris
01/01/1970
En què es diferencien un cava i un xampany? | Sovint escoltem que agrada més un o altre per ser més "delicat", "elegant" o per "tenir millor relació qualitat-preu"... ¿Què hi ha de cert en totes aquestes afirmacions?
formació
01/01/1970
Dinamització Patrimonial, Rutes enoturístiques, Speed tasting i Revenue Management
cellers
01/01/1970
Amb el nom de Wiki Loves Wine, el castell del Remei acollirà el dissabte 17 de setembre la primera viquimarató que se celebra sobre aquesta temàtica i la primera que té com a escenari un celler | Wiki Loves Wine és una trobada viquipedista que té per objectiu ampliar i millorar els continguts sobre viticultura i vinicultura disponibles a la Viquipèdia
varietats
01/01/1970
La Parellada és una de les varietats tradicionals del cava | Plantada en alçada produeix també grans vins
vins ecològics
Òscar Rodrigo | 4 comentaris
01/01/1970
És més car un vi ecològic? No te tractaments? És més saludable? | Óscar Rodrigo, de l'Escola de Viticultura i Enologia Mercè Rossell i Domènech - Escola Espiells, ens ho explica
cett
01/01/1970
Com han de ser les cartes de vi d'un restaurant? | El Campus de Turisme, Hoteleria i Gastronomia CETT-UB ens ho explica | Recordeu que teniu descomptes als cursos de sommelieria del CETT si sou lectors de cupatges.cat
VINS
01/01/1970
Ets culpable d'alguns d'aquests errors tan típics? | La app Vivino ens adverteix dels 8 errors
CURIOSITATS
01/01/1970
Quatre passos senzills que ens mostren des de Wine Folly per obrir una ampolla de cava o un vi escumós de manera fàcil i segura.
cava
01/01/1970
Es pot gaudir del cava sense entendre-hi? Sí… però segurament menys | Fermentacions, bombolla, conservació... En el cas del cava, més coneixement també és més plaer.
FORMACIÓ
Sergi Cortés
01/01/1970
Descompte especial del 15% als nostres lectors fins el dia 08 de maig | Planificació digital estratègica, quines xarxes i perquè o com atraure clients en l'àmbit digital, alguns dels eixos del programari
FORMACIÓ
01/01/1970
Els lectors de Cupatges podeu beneficiar-vos d’un 10% de descompte en aquestes formacions. Introduiu el codi promocional SOMCUP2016 en el moment de fer la matriculació del curs
HISTÒRIA
Joan Soler a la Sala Dièsel del mNACTEC de Terrassa | Cristóbal Castro
01/01/1970
L’any 1850, a Madrid, la Junta Calificadora de los productos de la Industria Española "reunidos en Exposición Pública» presentava una memòria al Ministro de Comercio, Instrucción y Obras Públicas on s’exposava quins eren els productors que es mereixien alguna de les medalles concedides pel rei d'Espanya, i dins la categoria de medalles de bronze, hi havia Pau Galí, pels seus vins escumosos
CURIOSITATS
01/01/1970
Idees originals per reutilitzar i vestir les vostres copes
PER APRENDRE'N
01/01/1970
6000 anys d’història a través de 6 continents resumits en un mapa mundi animat
Maridatges
Chiara Gai
01/01/1970
La majoria de vins són agradables acompanyats del menjar adequat, però poden ser espatllats si els combinem de manera nefasta | Chiara Gai ens dóna pistes per fer maridatges de manera correcta
concursos
Edició anterior del Premi Vila Viniteca Tast per Parelles | Arduino Vannuchi
01/01/1970
​El proper 24 d'abril, 260 concursants competiran per 30.000 euros en premis | Aquesta edició creix en nombre de participants
FORMACIÓ
01/01/1970
Cinquè reportatge de la sèrie d’articles divulgatius que expliquen, de forma senzilla però alhora completa, tot el procés del vi, des de la vinya fins a l’ampolla.
CURIOSITATS
01/01/1970
Què fer amb l'ampolla de vidre una vegada hem begut el vi? | idees d'objectes curiosos i originals fets pels autors més creatius
FORMACIÖ
01/01/1970
L’Espai del Vi Català torna a obrir les seves portes el 20 de febrer La formació es farà al Valquiria Hub | Entre les novetats, nous professionals a l’equip de professors amb presència de destacades dones del sector del vi català
PER APRENDRE'N
01/01/1970
En aparença irrellevant i neutre a ulls del consumidor, tant la forma, com la mida i el color de l’ampolla afecten el vi i intervenen en la decisió de compra
CURIOSITATS
01/01/1970
Chiara Gai, Sommelier, Educadora Nutricional i Cap d'Innovació de l'escola Eshob, ens explica què és la ressaca i quins remeis hi ha per pal·liar-la
Pàgina 2 de 6
Sergi Cortés | 4 comentaris
01/01/1970
Els vins blancs del Priorat són grans desconeguts. El prestigi dels vins negres de la zona massa sovint ens han fet oblidar el potencial d'uns vins contundents però alhora elegants
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca