Cava Gran Reserva

​Els petits elaboradors reivindiquen els caves Gran Reserva rodejats de patrimoni cultural i històric del Penedès

Experiència Gran Reserva tindrà lloc el 21 d'octubre al Conjunt Monumental d'Olèrldola

Per primera vegada s'organitza una mostra dedicada exclusivament als caves Gran Reserva fets per petits i mitjans elaboradors en el seu propi territori.

| 12/10/2017 a les 09:21h
Arxivat a: Fires, petits elaboradors, Gran Reserva

Xavier Nadal i Lucas Ramírez, brindant en un moment de la presentació del certamen


Ampliar el coneixement dels caves Gran Reserva, potenciar el seu consum i reforçar la percepció de qualitat d’aquests vins escumosos amb criances en ampolla superiors als 30 mesos entre professionals i públic final. Amb aquesta premissa neix Experiència Gran Reserva, un esdeveniment que té com a objectiu la promoció dels caves Gran Reserva elaborats per petites i mitjanes empreses. La iniciativa, promoguda per Pimecava, se celebrarà el proper 21 d’octubre al Conjunt Monumental d’Olèrdola. És la primera ocasió que s'organitza una mostra dedicada exclusivament als caves Gran Reserva elaborats per petits i mitjans elaboradors en el seu propi territori. Segons el president de Pimecava, Xavier Nadal, es vol “fer descobrir al consumidor final la diversitat i les qualitats d’aquests vins escumosos tan especials amb la presència dels propis elaboradors”.

L’artesania feta cava
Una de les principals característiques de l’Experiència Gran Reserva, és que tots els caves que s’hi presentaran provenen de petits i mitjans elaboradors. Molts d’ells es basen en la tradició vitivinícola familiar, heretada de generació en generació, per a elaborar els seus caves: el respecte pel territori, l’ús de tècniques artesanals, la cerca de la qualitat i l’excel·lència en cada cava... Un llegat que permet elaborar caves amb personalitat, on cada detall és important.
 
Són aquests valors els que els cellers participants volen transmetre amb l’Experiència Gran Reserva, “acostar la manera de ser i la nostra forma de treballar a tots aquells que s’interessen en els nostres caves”, ha comentat Xavier Nadal que ha afegit: “d’aquesta manera els consumidors prendran consciència de tota la feina que hi ha darrera d’un cava d’alta gamma”.
 
Tast de caves prèmium rodejats d’un extraordinari patrimoni històric 
L’escenari escollit per a la celebració de l’Experiència Gran Reserva no és casualitat. El Conjunt Monumental d’Olèrdola, és un dels enclavaments històrics més importants del Penedès. La seva situació estratègica, permet gaudir d’unes vistes del paisatge típic del Penedès –boscos mediterranis, vinya, camps de fruiters–, amb el mar de fons. “Aquest lloc és estratègic per a nosaltres, ja que ens permet explicar visualment als assistents on neixen els caves que podran tastar durant l’esdeveniment”, ha explicat Nadal. A més, els assistents a l’Experiència Gran Reserva, tindran l’oportunitat de visitar les restes arqueològiques del Conjunt Monumental d’Olèrdola, i fer un recorregut per la història del territori a través dels vestigis de les diverses comunitats que han viscut a la zona al llarg del temps, moltes d'elles lligades a la viticultura.
 
Per a l’alcalde d’Olèrdola, Lucas Ramírez, la decisió de celebrar un acte d’aquestes característiques al Conjunt Monumental d’Olèrdola, suposa una gran oportunitat per a unir dos elements del patrimoni del Penedès: el cava i la història: “És el primer esdeveniment dedicat als vins escumosos que acollim i ens fa especial il·lusió que sigui en aquest enclavament històric. Un entorn màgic per a gaudir de caves d’alta qualitat”. Ramírez també ha volgut la col·laboració de l'Agència Catalana de Patrimoni, gestora de l'indret. 
 
L’horari de l’Experiència Gran Reserva serà d’11h a 14.30h i de 16h a 19.30h del vespre. Els assistents podran accedir-hi adquirint una entrada per 18€ que els permetrà tastar tots els caves Gran Reserva que s’exposin a l’esdeveniment.

L'organització anirà donant els detalls de l'acte a través de la web www.pimecava.com i les xarxes socials de Pimecava amb el hashtag #ExperienciaGranReserva.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

COMENTARIS

El patrimoni
Celler escoda pallejá, 14/10/2017 a les 22:25
+0
-0
No val la publicitat tan sols els mitjans i petits cellers son una prova de garantia la resta purament industrial

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable