mercats

​Itàlia desbanca l'Estat espanyol i es situa primer en la producció mundial de vi

La producció de vi a Espanya (sense incloure most) cauria fins als 38,4 milions d'hectolitres, enfront els 40 milions d'hectolitres italians

Vi versus cervesa; Les persones que compren vi consumeixen aliments més saludables segons el British Medical Journal

| 11/10/2017 a les 18:56h
Arxivat a: Mercats, Itàlia primer productor mundial de vi, Itàlia i vi, França i vi, Espanya i vi, Productors mundial de vi, mercats
Segons dades de l'Osservatorio del Vino italià, juntament amb ISMEA (Istituto di Servizi per  il Mercato Agricolo Alimentare) i la Unione Italiana Vini, que recull l'Observatori Espanyol del Mercat del Vi (OeMV), Itàlia espera produir aquest any 40 milions d'hectolitres de vi, tot i l'anunciada reducció del 26 % respecte la verema de l'any passat. 

Amb aquesta quantitat esperada per a la campanya 2017-2018, i segons aquestes informacions, Itàlia es situaria com a primer productor mundial de vi, seguit de prop per Espanya -que es queda amb 38,4 milions d'hectolitres-  i França -que també pateix una reducció, i es queda amb 37,2milions-.

L'efecte del canvi climàtic sobre la producció de vi

Segons Ernesto Abbona, president de la Unione Italiana Vini, aquesta collita està sent i serà  una "collita molt complexa". Assenyalava que "les dades recollides ens parlen sobre una forta variabilitat quantitativa no només entre zones, sinó dins del mateix territori entre diferents microàrees i, fins i tot, entre vinyes. La qualitat, en la majoria de les àrees analitzades, roman en estàndards òptims, encara que és massa aviat per determinar amb certesa com evolucionarà al final de la collita i en els pròxims mesos".  

Per la seva banda, el director d'ISMEA, Raffaele Borriello, durant una roda de premsa celebrada a principis del passat mes de setembre, va posar èmfasi en les facturacions en exportacions de 2017 del sector del vi italià, amb unes previsions de més de 6.000 milions d'euros.  A part, però, també va fer clar esment al canvi climàtic i va recalcar la necessitat del sector vitivinícola d'aplicar "eines innovadores per a la gestió del risc i per salvaguardar els ingressos dels negocis."

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
La caixa conté 6 ampolles de cava | El sorteig finalitzarà el 14 de març
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic