novetats

​Trepat 2016, el nou vi del celler Cara Nord

Elaborat a partir de vinyes velles de la varietat autòctona Trepat, aquest vi de viticultura d’altura és la màxima expressió de la DO Conca de Barberà

Ja tenim els premiats del 27è Concurs de Vins i Caves de la Conca de Barberà

| 11/10/2017 a les 16:19h
Especial: Destacat Cupatges! El més llegit
Arxivat a: Els vins de la setmana, DO Conca de Barberà, Trepat 2016, Cara Nord
Neix Trepat 2016, del celler Cara Nord, un vi negre elaborat al 100% a partir de vinyes velles de la varietat autòctona Trepat. Representació fidel de la viticultura en altitud, aquest vi és la màxima expressió del territori i paisatge de la DO Conca de Barberà. Emparat sota la DO Conca de Barberà -una zona amb llarga tradició vinícola-, Cara Nord  elabora aquest vi a partir de vinyes velles d’entre 20 i 29 anys.

El celler du a terme una viticultura de fins a 800 metres d’altitud i desenvolupa la seva activitat en un ambient geogràfic molt particular i difícil, amb reptes constants. Cara Nord cultiva les vinyes en alçada amb el ple convenciment de què, en terres pedregoses, en ambients no contaminats i amb una diversitat biològica intacta; es produeixen vins originals, de qualitat organolèptica singular.

Trepat 2016 és un vi de color cirera picota amb tonalitats violàcies i d’aroma intensa a fruita vermella, com la cirera i la móra, amb un fons persistent. L’entrada en boca és fresca, combinada amb fruites vermelles i amb tons herbacis i vegetals de frescor atlàntica. El preu aproximat del vi és de 13 €.
 
Cara Nord
Cara Nord neix el 2012 de la mà de tres persones que, durant més de 20 anys, han mantingut una relació continuada d’amistat i passió pel vi: Tomàs Cusiné, Xavier Cepero i Eric Solomon. Tots tres, amb llarga experiència en el sector vinícola, varen sentir la crida de la viticultura en alçada i es varen llençar a la creació del projecte amb una intenció clara: vinificar vinyes plantades en altitud procedents de la cara nord de les Muntanyes de Prades.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable