Tastos

Parató Samsó 2013, complexitat i frescor

Nou Àtica Pinot Noir de Parató

| 20/09/2017 a les 17:21h
Arxivat a: Els vins de la setmana, Parató Samsó 2013, Parató
Parató va ser construït per Josep Elias Andreu l’any 1975, i ha estat ampliat vàries vegades, els anys 1983 i 2000. Actualment, al capdavant del celler situat al cor del Penedès -Pla del Penedès-, hi ha els quatre germans; Josep, Montse, Esther i Jordi Elias Terns. Ells donen continuïtat als principis que sempre han regit la família: “elaborar vins i caves de la millor qualitat, única i exclusivament amb raïms propis conreats per nosaltres”.

Paraté elabora prop de 20 referències, entre vins tranquils i caves. Els caves, només reserva i gran reserva.

Tastem el Parató Samsó 2013

DO Penedès
Varietats: Samsó 100%
Criança: 12 mesos
PVP aproximat: 14 €

Fitxa Analítica
Alcohol (% vol): 14'40
Sucre (g/l): 0,40
Acidesa total (g/l): 3,95
SO2 (mg/l): 36/97
Acidesa volàtil (gr/l): 0,56
pH: 3,32

100% samsó -carinyena- de la vinya de les Perdius. Procedeix de dos úniques parcel·les situades a Guardiola de Font-rubí plantades l’any 1978.

Presenta un intens color grana amb ribet rosat intens. Capa mitjana-alta. Forta presència de llàgrima densa i lenta que tinta la copa.

En nas és complex. D’entrada hi trobem notes procedents de la seva criança en bóta: notes fumades, de pedra foguera, tabac i torrades. A mesura que es va obrint s’hi van afegint aromes especiades, humides i de sotabosc fins que, un cop ben airejat, surten notes de confitura de fruita negra, fruita seca i alguns tocs caramel·litzats.

En boca és dens i voluminós. Presenta una bona acidesa que li aporta frescor. Els tanins són ben presents en un pas de boca que està marcat per les notes de criança acompanyades d’aromes especiades i en la retronasal ens apareixen alguns records balsàmics i de sotabosc. Un vi llarg i persistent.
 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona
01/01/1970
L'empresa trasllada la seva seu social a La Rioja
01/01/1970
Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya | S'acaba la temporada de Terrats en Cultura