verema

​La verema 2017 s'avança uns 7 dies a la DO Conca de Barberà

La DO Conca de Barberà preveu una bona producció en quilos i qualitat

Alguns cellers de la DO ja han començat la verema 2017 aquesta setmana

Cool Hunting, publicació de referència als Estats Units, destaca un DO Conca de Barberà

| 28/08/2017 a les 09:54h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Denominacions d'Origen, Verema, DO Conca de Barberà
Aquest any una mica abans del que és habitual, ja que la maduració del raïm s’ha avançat uns 7 dies a causa de les altes temperatures del juny i juliol. Es preveu una bona producció amb una quantitat semblant a l'any passat però potser més sana, fet que donarà uns vins de més qualitat.

Altres agricultors i cellers van iniciar la verema ja fa més dies, però la destinació del raïm era per base cava i vendre-ho fora. Això no treu la rellevància que hagi estat una verema tant avançada, ja que veremar a principis d'agost a la Conca de Barberà és del tot inusual. Les cooperatives començaran entre el 28 d'agost i l'1 de setembre.

Pel que fa a la quantitat serà similar a l’any passat. A l’abril va haver-hi gelades que van afectar sobretot la zona de Barberà. L’estat sanitari és bo ja que no s'han tingut problemes de podridura, per la falta de pluges.
Com és normal la verema s'ha iniciat amb les varietats primerenques: com el chardonnay. Seguirà amb l'ull de llebre, garnatxa blanca i més tard amb el macabeu. 

Un estiu sec, amb altes temperatures i amb poques pluges ha condicionat la producció i es preveuen una quantitat de quilos semblant al 2016, ja que aquest any les condicions climatològiques han fet que el gra de raïm no creixi tant i no pesa. 

Cellers i cooperatives coincideixen que serà un bon any, un raïm sa i amb un bon procés de maduració. També el trepat, la varietat autòctona de la Conca de Barberà, més rústica i resistent serà de qualitat.

Després de veremar les varietats tradicionals i, més endavant el trepat, quedarà el cabernet i la parellada per finalitzar aquesta campanya 2017. Es preveu que s'allargui fins a mitjans d'octubre. Si el temps segueix així permetrà l'elaboració de grans vins blancs, rosats, negres DO Conca de Barberà.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable