Primers dies de verema a la DO Tarragona amb excel·lents previsions en quant a qualitat

Enguany s’ha avançat deu dies respecte l’any passat per les elevades temperatures del juliol i l’agost i es preveu una collita amb un petit descens de quantitat en relació a la darrera

| 28/08/2017 a les 01:57h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Denominacions d'Origen, DO Tarragona, Verema
Bona part dels cellers de la DO Tarragona ja es troben de ple en la campanya de verema 2017, una campanya que s’ha avançat al voltant de deu dies respecte el que ha estat habitual en els darrers anys com a conseqüència de les elevades temperatures dels mesos de juliol i agost. De fet, els primers cellers que van començar la recol·lecció va ser a l’Alt Camp tot just després de la Mare de Déu d’agost, uns deu dies més aviat que l’any passat.
 
Com és habitual, els viticultors de la DO Tarragona  han començat la verema amb les varietats més primerenques que són les blanques com el chardonnay, i després el moscatell, el macabeu i la parellada i també l’ull de llebre, que és la primera de les varietats negres. Posteriorment es començarà la verema amb la resta dels raïms negres. La previsió de la verema en els territoris de la DO Tarragona (Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès i Ribera d’Ebre) és que finalitzi a finals d’octubre ja que en els territoris que tenen les finques a més alçada la verema s’allarga una mica més, ja ben entrada la tardor.
 
Les previsions de la verema 2017 són similars a les de l’any passat, tot i que les primeres setmanes apunten a un petit descens per la manca de pluja, un descens que es podria situar entre un 5 i un 10%. En canvi l’estat sanitari del raïm és excel·lent sense cap tipus de podridura. Si en les properes setmanes la meteorologia respecta les taques de la verema s’espera que aquesta sigui de molt bona qualitat, un fet fonamental per poder elaborar bons vins després en el celler.

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
L'empresa trasllada la seva seu social a La Rioja
01/01/1970
Tornen les copes de cortesia al Teatre Nacional de Catalunya | S'acaba la temporada de Terrats en Cultura
01/01/1970
El curs anirà a càrrec de Frederic Garrido Vilajuana premi Catalunya 2010 de fotografia- Premi Nacional 2013 de fotografia | El taller va dirigit a tots els amants de l’art que vulguin conèixer la fotogràfica contemplativa i que vulguin potenciar la seva creativitat | Tindrà lloc el 28 d'octubre, de les 9.30 a les 19.00 h