cellers

Gramona verema el raïm del segon Vi de Finca de la DO Penedès

La varietat Pinot Noir ha estat escollida per a elaborar el Bru de Gramona

L'augment de l'enoturisme consolida la segona edició de La Verema del Cava

| 13/08/2017 a les 15:21h
Especial: Verema 2017
Arxivat a: Actualitat, Gramona , DO Penedès, Vi de Finca, Gramona
La finca Mas Escorpí del celler Gramona ha estat l’escenari de la collita de la varietat Pinot Noir que servirà per a elaborar el segon Vi de Finca de la DO Penedès, el Bru de Gramona. Durant la collita a la vinya, s’ha fet una primera selecció. Un cop al celler es tornen a triar abans de començar la maceració prefermentativa en fred, per acabar la fermentació alcohòlica. A continuació el vi passarà 9 mesos en botes de fusta i un any en ampolles per acabar la criança.
 
El director de la DO Penedès, Francesc Olivella, ha destacat la importància de que el Penedès sumi un altre Vi de Finca al seu patrimoni vinícola: “Aquest és un dels resultats fruit del treball constant dels cellers de la DO Penedès per a oferir vins d’alta qualitat. Dies com els d’avui, ens demostren que el nostre territori continua apostant per productes fets amb esforç i cuidant tots els detalls”.
 
Per la seva banda Jaume Gramona, ha comentat que és molt important l’esforç que s’està fent amb els vins negres al Penedès: “Aquest vi és el resultat de més de 30 anys de feina a la Finca Mas Escorpí”. 
 
La màxima excel·lència

El Vi de Finca és la màxima distinció a la qual pot optar un vi a Catalunya. Es caracteritza per estar elaborat en una sola finca, amb unes característiques de terrer i climatològiques singulars. Els requisits per a obtenir aquesta qualificació són molt estrictes: cal un reconeixement de 10 anys consecutius de qualitat en els mercats internacionals i de proximitat, procedència d’un entorn geogràfic únic, una puntuació mínima exigida de 7 punts superior a la resta de vins de la DO Penedès i que el vi no superi el 65% de l’extracció de tot el raïm veremat. A més, la seva elaboració i criança estaran diferenciades dins del celler i són identificables en qualsevol moment del procés.
 
Fins ara la DO Penedès comptava amb el Vi de Finca del celler Jean Leon, segon de tota Catalunya en obtenir aquesta distinció.

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
Foto: Quico Ortega
Ramon Francas
01/01/1970
Catalunya exporta tres quartes parts del vi que produeix | Els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) creixen de forma sostinguda | Alemanya, els Estats Units, Bèlgica, el Regne Unit i Japó són els cins principals mercats on Catalunya exporta els seus vins
01/01/1970
Experimenta amb tecnologies en col·laboració amb empreses i universitats per minimitzar la petjada de carboni
01/01/1970
Aquesta primera jornada de promoció va servir també per a inaugurar un dels protagonistes principals en la campanya de promoció del concurs de les garnatxes, l’exposició itinerant Garnatxa Blanca