Cava ICE

Bombolles entre glaçons

​«Se solen servir en copa gran, fruites i glaçons i s’han convertit en tota una nova tendència en el món del cava...»

Freixenet Ice Rosé, la moda del cava amb glaçons

| 09/08/2017 a les 19:50h
Arxivat a: Actualitat, Codorníu Ice Edition, Freixenet Ice, Castell de Pujades, Moët & Chandon Ice Impérial, Duc & Ice, Covides, Aymar Ice, cava
Seguint l’estela del xampany Moët & Chandon Ice Impérial, les caves Freixenet, Codorníu i fins i tot la cooperativa Covides (Duc & Ice) s’han sumat a la comercialització d’aquests caves més dolcencs ideals per a consumir a l’estiu. També els Clàssic Penedès (els escumosos de la DO Penedès) s’acaben d’estrenar en aquesta tendència amb l’Aymar Ice Extra Dry de Castell de Pujades.
 

Les seves vendes estan sorprenent a propis i a estranys, i això que no són caves barats. De fet, Freixenet afirma que a mes de juny portaven un 70% de les vendes que havien previst per tot l’any. Des de lews caves del barri de l’Estació de Sant Sadurní d’Anoia s’afegeix que “anem molt bé, tenint en compte que l’Ice Rosé va sortir al mercat fa tres mesos”. S’explica des de Freixenet quec “aquests productes ens ajuden a desestacionalitzar el consum, ja que el consumidor el deixa de veure com un producte únicament per a celebracions”. Freixenet Ice (blanc i rosat) és el nou cava concebut per gaudir en copa gran amb grans glaçons de gel, “en reunions informals amb un ambient desenfadat i especialment atractiu a la primavera i l’estiu, amb l'arribada del bon temps”. Des d’aquestes caves afirmen també que el cava Freixenet Ice blanc “guarda l'essència del clàssic Cordón Negro però amb l'afegit de chardonnay per aconseguir més intensitat i així equilibrar l'efecte del gel. Més d'un any de criança avalen aquest escumós, que dibuixa fines i elegants bombolles en un llenç amb notes a préssec, flors i un matís de fruites tropicals”. L’Ice Rosé “regala una intensa aroma de fruites del bosc, gerds, aranyons i maduixes, per mostrar tot el seu potencial en boca gràcies al seu caràcter afruitat amb notes anisades i especiades. Té un final fresc, elegant i llaminer”.

Des de Codorníu s’afirma que encara és d’hora per valorar les vendes ja que fa molt poc que l’han tret al mercat però que “l’acceptació és molt bona”. També diu el grup Raventós Codorníu que “el llançament d'Anna Ice Edition respon a les noves formes i moments de consum actuals. Hi ha una creixent tendència de consumir begudes amb gel, especialment en l'època estival”. S’afegeix que “el cava és una de les begudes més versàtils que existeixen, ja que pot ser consumit com a aperitiu, durant els àpats, en moments afterworks com a copa o com a substitut del combinat durant les nits d'estiu”.

Des de Covides afirmen que “tot el que necessites és un parell de copes, gel i bona companyia. Nosaltres et portem la resta”. Duc & Ice s’anuncia com és un vi escumós per a prendre en forma de còctel. A Covides recomanen que “si vols un punt encara més refrescant, afegeix una mica de suc natural de taronja”.

L’Aymar Ice Extra Dry de Castell de Pujades és lleugerament rosat, pàl·lid. Des de Castell de Pujades el defineixen com a “una nova i divertida experiència, respectant la personalitat seductora i elegant del Clàssic Aymar”. Es singularitza pel vermut del seu licor d’expedició (mostra herbes aromàtiques i notes a pell de taronja) i perquè no és dolç. L’aconsellen com a aperitiu i fins i tot com a long drink. D’aquesta primera anyada han fet una limitadíssima producció de 3.000 ampolles.

També us pot interessar

Ramon Roset | 15 comentaris
01/01/1970
Us proposem 6 bars tan sorprenents com imprescindibles per prendre unes copes de vi a la ciutat
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Cada cap de setmana de setembre, un grup de prestigiosos cellers elaboradors de Cava obriran les seves portes | Per segon any consecutiu, La Verema del Cava mostrarà els secrets de l’elaboració del Cava amb activitats per a tots els públics
01/01/1970
Si voleu conèixer com era una verema al segle XIX, el proper 2 de setembre dins el marc de La Verema del cava, Llopart us trasportarà al 1887
01/01/1970
"Vesprada amb Schubert" és una proposta musical del grup ReBLa’T que tancarà aquest divendres 25 d'agost el cicle d'activitats culturals "Capvespres a la Cartoixa"