Receptes amb vi

Com preparar gominoles de vi fàcilment a casa

Us donem la recepta per fer gominoles de vi, és fàcil, ràpida i de ben segur que sorprendreu als vostres convidats

Una manera ràpida i eficaç per treure les taques de vi negre

| 27/07/2017 a les 22:55h
Arxivat a: Per aprendre'n, Receptes amb vi, Llaminadures i vi, Gominoles de vi
Esteu de vacances i voleu fer alguna cosa divertida? Sou dels que us agrada posar-vos davant dels fogons? Us agradaria aventurar-vos a fer una llaminadura ben diferent?  Doncs ha arribat el moment d'anar-vos-en a la cuina i arremangar-vos. Preneu nota que és fàcil i dóna molt bon resultat!

Això va de fer gominoles de vi. Sí, si, gominoles de vi blanc, de vi rosat o negre, el que us faci més gràcia! I com? Doncs molt senzill: feu-vos amb una copa de vi, gelatina, sucre i un motlle de silicona de figures petites (poden ser els típics ossets, o estrelletes, o... el que us vingui més de gust. Hi ha glaçoneres de silicona que també us poden servir i us amplien les opcions, perquè n’hi ha de molts tipus!). 



Video del canal Cooking with Janica

LA RECEPTA

Temps de preparació: 5 minuts
Temps de cocció: 90 minuts
Temps total: 1 hora i 30 minuts

Ingredients per fer 125 gominoles:
- 1 Copa de vi
- ½ tassa de sucre
- 3 cullerades o 6 paquets de gelatina en pols
- 1 pot de colorant rosa en pols (si les gominoles que voleu fer són de vi rosat). El podeu comprar aquí.
- Motlles de silicona de les figures que hagueu triat (penseu que hi ha d'haver un total de 125 gominoles, feu càlculs). Els podeu comprar aquí.

Instruccions

Poseu el vi, el sucre i la gelatina en una cassola a foc mitjà i baix (si voleu mantenir l'alcohol, assegureu-vos de tenir-lo per sota els 90 graus). Remeneu durant 2 o 3 minuts, o fins que el sucre i la gelatina s'hagin dissolt. Si us heu decidit per les gominoles de vi rosat, ha arribat el moment d'afegir-hi el colorant rosa.

Utilitzeu una gerra d'aigua per abocar la barreja sobre els motlles i també una espàtula per escampar tot el líquid de manera uniforme. Assegureu-vos que tots els motlles s'omplin. Després poseu-ho a la nevera almenys 90 minuts.

Un cop fred i passada aquesta estona, els ossets o qualsevol figura que hagueu escollit sortiran fàcilment del motlle. Emmagatzemeu les gominoles de vi en un recipient hermètic a la nevera.
   
Penseu que sempre podeu variar la recepta, i canviar el vi pel cava, o pel vi dolç, o potser pel vermut. Vosaltres mateixos. Bon profit!

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Vinícola de Nulles és un celler que des de sempre ha tingut molt present els seus orígens i la seva denominació d’origen, i que s’ha mantingut fidel a un procés de selecció i producció molt curós
01/01/1970
Vides Monacals és el títol del nou Vinòmic, el projecte de la Denominació d’Origen Catalunya que marida vi i còmic
01/01/1970
El celler de Sant Pau d’Ordal dedicarà el matí de dissabte a promoure un estil de vida saludable