cava

​Pimecava estrena Experiència Gran Reserva el 21 d’octubre

La patronal Pimecava organitza per al dissabte 21 d’octubre la primera edició de la batejada com a Experiència Gran Reserva.

S'anuncien els primers Caves de Paratge Qualificat

| 26/07/2017 a les 14:22h
Especial: has de saber!
Arxivat a: Actualitat, Experiència Gran Reserva, Cava, Pimecava

Es tracta d’un nou esdeveniment adreçat exclusivament a la participació de petits i mitjans elaboradors de cava (les caves inscrites als subcensos 3 i 4 del Consell Regulador del Cava). Es farà al Penedès, en el marc del Castell d’Olèrdola. Des de Pimecava es recorda que “aquest enclavament, escenari de gran part de la història del territori del Penedès, ofereix una posició privilegiada sobre el mateix”. Olèrdola, de fet, va ser declarada Bé Cultural d’Interès Nacional l’any 1931, i Bé d'Interès Cultural. La muntanya d'Olèrdola ha estat un enclavament estratègic amb assentaments de diversa intensitat des de l'edat del bronze (poc menys de 4.000 anys enrere) fins ben entrat el segle XX.

El nou esdeveniment serà en horari de matí i tarda, i els assistents hauran d’adquirir una entrada per a poder-hi accedir. Complementàriament als caves Gran Reserva, hi haurà una oferta gastronòmica “amb una varietat de productes elaborats al mateix territori”. Les inscripcions es podran formalitzar a partir del dia 1 de setembre. Tindrà un cost de 150 euros per a les empreses associades a Pimecava, i de 200 euros per a la resta d’empreses dels subcensos 3 i 4.

Des de Pimecava, que representa mig centenar d’empreses familiars dedicades a l’elaboració i criança de cava que no superen una producció d’1,5 milions d’ampolles a l’any, afegeixen que aquest esdeveniment “mostrarà per primera vegada la qualitat dels caves Gran Reserva elaborats per les petites i mitjanes empreses del sector”. S’afegeix que “creiem que serà una bona ocasió per a tastar les excel·lències dels caves Gran Reserva elaborats per empreses com les nostres, així com una molt bona ocasió per a oferir als assistents la possibilitat de tastar caves Gran Reserva que ja no estan al mercat, o que en breu ho estaran”.

Ara per ara, segons el president de les petites i mitjanes empreses del sector, Xavier Nadal, “només hem fet un comunicat intern amb quatre dades als elaboradors”. Ho han fet així a tres mesos vista de la celebració de la primera Experiència Gran Reserva, abans d’informar a la premsa, perquè els cellers “ho valorin i s’organitzin”.

Aquesta nova iniciativa de la patronal que presideix Xavier Nadal s’afegeix als salons Cava Premium impulsats en els darrers anys pel Consell Regulador del Cava per mostrar els productes premium del sector: els caves Reserva i Gran Reserva. El segment premium va créixer l’any passat un 0,66% arribant als 29,5 milions d’ampolles, la qual cosa representa un 12% del total de les vendes. Destaca la penetració del cava premium a Dinamarca (40,5%), Alemanya (31%), Suècia (33,5%), Bèlgica (15,4%) i el Japó (12%). 

També us pot interessar

01/01/1970
Analitzem amb Màrius Fuertes les calories de la cervesa i del suc de taronja | És certa la afirmació "panxa cervesera"?
01/01/1970
Aprèn a fer el gintònic perfecte amb el sommelier Xavi Nolla | Us donem 5 consells per fer-vos el combinat de la mateixa manera que us el faria un professional
01/01/1970
per Màrius Fuertes, enòleg

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Després de la suspensió dels actes el passat 19 d'agost pels atemptats de Barcelona i Cambrils, la Nit de Vins de Torroja es durà a terme el 30 de setembre
01/01/1970
Restaurants i enoteques de Manresa se sumen a la celebració de la Festa de la verema del Bages a través d’una nit que marida música en directe, tapes i els vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages | La principal novetat d’aquest any es que es farà en dijous i que hi haurà ocasió de tastar a copes els vins de gamma alta | L’Espai Artium d’Artés també se suma a la Nocturna Vinum
01/01/1970
La Confraria del Cava presentarà el dijous 28 de setembre, a les 8 del vespre, els detalls de la iniciativa al Real Cercle Artístic de Barcelona