cellers

Torres, Donald Trump i el canvi climàtic

El 22 de juny el Napa Valley Register publicava un article en què citava Miquel Torres del celler Torres

​La fosca història de com Donald Trump va adquirir l’actual celler Trump

| 29/06/2017 a les 09:10h
Arxivat a: Cellers, Trump, Torres, Sostenibilitat
Paul Franson, un reconegut escriptor nord-americà especialitzat en vi, gastronomia i viatges que treballa per a diverses publicacions (Wine Enthusiast, Napa Valley Life, entre moltes d’altres) publicava, el 22 de juny passat, al Napa Valley Register un article en el qual citava Miquel Torres del celler Torres

Franson exposava les dificultats a les quals s’enfronta el negoci del vi nord-americà (canvi climàtic, reducció de la investigació científica, per exemple), que podrien no resoldre’s o incrementar-se a causa de les priorats del govern de Trump.
 

Foto: The Drink Business

 

Lligat a aquests problemes derivats del canvi climàtic, Franson explicava també la visió de John Holdren, professor de la Universitat de Harvard, que diu que al 2050 la terra adequada per al cultiu del raïm podria reduir-se entre el 23 i el 75%. Holden preveu que les temperatures mitjanes, les onades de calor, les sequeres, les pluges torrencials, les precipitacions, les plagues i els efectes de l’augment del diòxid de carboni en el raïm posaran a prova la resistència de la indústria vinícola.

En el mateix article, d’entre altres persones dedicades al món del vi, com Gaia Gaja de la Toscana o Katryn Hall dels Estats Units, grans defensores de les vinyes sostenibles, Paul Franson esmentava Miquel Torres, del celler Torres. Després de presentar-lo com a “incansable defensor de la sostenibilitat” posava el celler català com un model a seguir. L’escriptor de la Napa Valley Register, explicava que Torres dedica un 11 per cent dels seus beneficis anuals a actuacions relacionades amb el canvi climàtic, i que des que es va posar en marxa el 2008 el programa Torres & Earth fins avui ha invertit uns 12 milions d'euros en matèria mediambiental. En algues que emeten CO2 i converteixen diòxid de carboni en fertilitzants vegetals, per exemple. A part, remarcava també que ha plantat varietats ancestrals de raïm autòcton i que està comprant vinyes en climes més frescos.

Al seu article, Franson feia evident que als Estats Units, persones com la citada Katryn Hall, de Hall Wines, que aposten per les decisions “verdes” a l’hora de gestionar les vinyes (encara que a curt termini no semblin tenir sentit econòmic), per una qüestió d’ètica personal i pel desig de trobar l’expressió més autèntica del terroir com a punt de partida per fer un bon vi, topen amb polítiques d’estalvi en recerca (des de 2011 es va suspendre el finançament per trobar una solució a la malaltia de Pierce que afecta les vinyes), i en pronòstics de retallades en el fons del Departament d’Agricultura. 

També us pot interessar

01/01/1970
Lauren Mowery, reconeguda periodista experta en vi, va assistir a l'Espai Priorat aquest mateix 2017 i el 13 de juny va publicar una llista dels vins que van cridar-li més l'atenció
01/01/1970
Durant un mes i mig, gairebé 2.300 barcelonins han triat les tres millors pizzes de la ciutat entre un ventall de 20 pizzeries i pizzers seleccionats per l'organització | El certamen ha estat organitzat per les autores del bloc SiamoTutteBlogger.com, Angela Visco i Lucia Marra
01/01/1970
Recomanem 6 grans vins negres per encarar les vaques magres de principis d'any | 6 vins que valen més del que costen

FES EL TEU COMENTARI

D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.
01/01/1970
Grans Muralles 2010, un dels vins més emblemàtics de la família Torres, ha obtingut la màxima distinció al Concurs Internacional de Vins Bacchus | El Concurs ha celebrat la seva 15a edició aquesta setmana a Madrid en un tast a cegues amb 85 professionals vinícoles de rellevància mundial.
01/01/1970
Més de 500 referències i 68 cellers a la 37ª Mostra de Vins i Caves de Catalunya que se celebrarà del 27 al 29 d’octubre al passeig Lluís Companys de Barcelona | Barcelona comptarà amb una setmana plena d’activitats relacionades amb el vi català gràcies a l'acord amb la iniciativa Hotels amb DO del Gremi d’Hotels de Barcelona
01/01/1970
El Grup Peralada adquireix el Grup Chivite després de diversos mesos de negociacions | La facturació consolidada del grup vitivinícola resultant d'aquesta operació superarà els 60 milions d'euros i tindrà presència en pràcticament un centenar de mercats de tot el món
El president d'honor de Gramona rep el reconeixement de la Confraria del Cava de mans del seu president, Toni de la Rosa Torelló | Rita Lamsdorff
Ramon Francas
01/01/1970
La Confraria del Cava ret tribut al president d’honor de Gramona